Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Sporten onder werktijd

hardlopen rotterdam

Sport jij regelmatig tijdens je werkdag of vind je het not done? Sporten doen we voornamelijk ’s avonds na het werk of in het weekend. Maar waarom doen we dat eigenlijk niet vaker tijdens de werkdag? Een workout tijdens je werkdag heeft veel voordelen. Toch is dit nog niet helemaal ingeburgerd, maar bedrijven hebben wel steeds meer aandacht voor sport en beweging.

De aandacht voor sport neemt toe

De aandacht voor sport en beweging bij bedrijven is aan het toenemen. Het wordt steeds duidelijker wat de voordelen zijn. Organisaties die beweging stimuleren zien minder verzuim en een hogere productiviteit onder het personeel. Toch wordt een gezonde leefstijl nog vaak gezien als iets wat in het privédomein thuishoort. Terwijl je manier van leven directe gevolgen heeft voor het functioneren op de werkvloer en daarmee het succes van de organisatie. Mensen die veel bewegen, voldoende ontspannen en gezond eten, zitten meestal lekker in hun vel, presteren beter en zijn langer vitaal. Toch gaan werkgevers en werknemers nog niet altijd het gesprek aan over leefstijl.

Werkgevers zijn soms bang dat hun personeel niet genoeg tijd overhoudt om hun werk af te maken. En dat is ook meteen de reden dat sommige werknemers niet sporten tijdens werktijd: ze willen niet worden gezien als laks en ‘de kantjes eraf lopen’. Uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde. Mensen schijnen sneller geneigd extra taken op te pakken als zij de mogelijkheid krijgen om tijd vrij te maken voor sport.

Maak leefstijl bespreekbaar

Voor mensen die eigen baas zijn, is het misschien makkelijker om je workout in te plannen tijdens je werkdag. Dat is nu eenmaal een voordeel van het zijn van zelfstandig ondernemer. Of je boft met een leidinggevende die beweging stimuleert. Je hoeft je trouwens ook niet meteen helemaal in het zweet te werken. Wandelen heeft ook al allerlei gezondheidsvoordelen. Maar het is natuurlijk wel netjes om sporten tijdens je werkdag eerst te bespreken met je leidinggevende en collega’s.

Lees ook: Leefstijl op de werkvloer

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo