Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Gezondheid / Overig / Sport

Welkom in de sport

Helaas voelt niet iedereen zich welkom in de sportschool. Misschien is dat zelfs een understatement. Uit onderzoek blijken meer dan 700.000 Nederlanders zich nog niet welkom in de sport. Maar sommige sportaanbieders zijn zich hier nog niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Voor je drempels weg kunt nemen, heb je inzicht nodig in die drempels en waarom sommige sporters zich binnen op jouw club nog niet welkom voelen.

Ik heb het in me. Zie jij dat ook?

Daarom probeert de alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de campagne ‘Welkom in de sport‘ iedereen bewust te maken van de mogelijkheden en belemmeringen die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen.

Beweegplezier

Zelf beleef ik enorm veel plezier aan sport en is het een onderdeel van mijn leven. Ik heb me ingeschreven bij een leuke, gastvrije sportschool waar ik me welkom voel. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. En ik vind het dan ook belangrijk dat iedereen met plezier mee kan doen met sport en bewegen, zich welkom en geaccepteerd voelt en eigen sportkeuzes kan maken.

De mogelijkheid tot sport en bewegen zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Helaas is dat niet zo en is er dus een omslag in het denken en doen over sporten en bewegen nodig. De alliantie ‘Sport en bewegen voor iedereen’ speelt daarin een cruciale aanjagende rol om bewustwording te creëren. Via de inclusiecheck ontdek je hoe inclusief jouw sportclub is.

Alliantie Sporten en bewegen voor iedereen

De alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ bestaat uit tien organisaties. Vanuit hun eigen kennis, ervaring en netwerk maken zij professionals bewust van de mogelijkheden en belemmeringen voor iemand om te sporten en bewegen. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Meer informatie vind je op Weeswelkomindesport.nl

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo