Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Producten / Reviews

Moodies menstruatie ondergoed

Met code stefani15 krijg je 15% korting op je bestelling bij Moodies (tm 31 juli 2022)

Geen zin meer in gedoe met maandverband en tampons? Laten we eerlijk zijn, het is iedere maand toch weer een gedoe die menstruatie. Je weet nooit exact wanneer het bloedverlies start en of je op dat moment iets bij de hand hebt. Het geeft mij in ieder geval elke maand een onzeker gevoel. Moodies maakt comfortabel en duurzaam menstruatie ondergoed. Door de speciale materialen kan dit ondergoed menstruatiebloed en licht urine verlies opvangen. Ideaal, want zo hoef je geen maandverband, tampons of andere opvangmiddelen meer te gebruiken.

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

Maar hoe werkt dat nou precies, zo’n menstruatie onderbroek? In het kruisje van de Moodies zijn drie extra technische lagen ademende stof verwerkt. De combinatie van deze lagen maakt dat de broekjes super absorberen, niet doorlekken en toch een droog gevoel geven, zonder dat je maandverband, tampons of een cup nodig hebt. Moodies heeft veel modellen en kleuren menstruatie ondergoed, incontinentie ondergoed en zelfs een aparte lijn voor tienermeiden. Op de website kun je filteren op model, maat en absorptie. Zo kun je jouw perfecte menstruatie onderbroek vinden. Bovendien vind je hier alle informatie over de werking en wasvoorschriften van Moodies.

Op de webshop van Moodies bestelde ik twee verschillende menstruatie onderbroekjes: de boyshort en de cheeky. Tot mijn verbazing voelen de onderbroeken zacht en super comfortabel aan. De boyshort is een super relaxt en stoer broekje voor onder een rokje of jurk, maar kan natuurlijk ook prima onder een broek, bijvoorbeeld voor sporten. Maar ook ideaal voor de nacht. Het elastiek in de band zit prettig en geeft geen striemen. Het broekje komt tot de heupen dus je hebt geen last van zichtbare naden op je billen. Het kruisje van de onderbroeken zijn voorzien van een antibacteriële wassing waardoor er amper geur vrijkomt en het heel natuurlijk en hygiënisch is.

Lees ook: Bloedserieus over heftig bloedverlies

Goed voor onze planeet

De menstruatie onderbroekjes zijn gemaakt van o.a. bamboe waardoor het broekje zacht aanvoelt, fijn draagbaar is en een minder grote impact heeft op het milieu omdat er veel minder water nodig is voor de groei van bamboe. Menstruatie ondergoed is niet alleen vanwege de productie, maar ook vanwege het hergebruik een duurzaam alternatief voor wegwerp menstruatieproducten. De onderbroekjes zijn te wassen en zo kun je ze keer op keer hergebruiken. Dat is prettig voor onze leefomgeving, aangezien tampons en maandverband zorgen voor ontzettend veel restafval. Zelf ben ik al geen fan van tampons of cups, omdat ze vaak resten van schadelijke stoffen bevatten en een maandverbandje gaat vaak schuiven en zit niet lekker. Het menstruatie ondergoed van Moodies vervangt wegwerp tampons en maandverband volledig. Niet alleen comfortabel, maar op deze manier lever je ook een belangrijke bijdrage aan het milieu!

Menstruatie armoede verminderen

Wat ik heel mooi vind, is dat Moodies zich inzet om menstruatie armoede tegen te gaan. Laatst zag ik op televisie dat er een groot aantal vrouwen te weinig toegang hebben tot de dingen die je nodig hebt om veilig en comfortabel je menstruatie door te komen. Soms stoppen vrouwen bijvoorbeeld wc-papier in hun onderbroek, of lopen ze kans op irritaties of infecties, omdat ze noodgedwongen veel te lang met hetzelfde maandverband of dezelfde tampon rondlopen. Dit komt nog veel te veel voor, zelfs in Nederland. Om menstruatie armoede te verminderen werkt Moodies samen met de Sociale Kruidenier zodat de onderbroekjes bij de juiste personen terecht komen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo