Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Natuur

Uitkijktoren Reeuwijkse Hout

uitkijktoren reeuwijkse hout

Samen met mijn zoon Boris beklom ik de uitkijktoren in het Reeuwijkse Hout aan de rand van de recreatieplas. Sinds eind vorig jaar staat de zeven meter hoge uitkijktoren, boven op een heuvel te schitteren. Het werd hoog tijd dat wij hier een kijkje gingen nemen. We komen met enige regelmaat naar dit recreatiegebied. In de zomer is het heerlijk vertoeven op de speel- en ligweide aan het water. Ook de avonturenroute is een succesnummer én naast de uitkijktoren vind je het mooiste freerunpark van Nederland.

Beleef het Reeuwijkse Hout vanaf de top

De uitkijktoren Reeuwijkse Hout is ontworpen door Staatsbosbeheer en vrijwel geheel gemaakt van staal. Het platform rust op vier stalen palen met in het midden een wenteltrap. Eyecatcher is het platform dat is omkleed met hout. De houten planken zijn verschillend van lengte en in een afwisselend patroon geplaatst. Hierdoor krijgt de top van de uitkijktoren een speelse uitstraling. Via een smalle wenteltrap is mijn zoon al omhoog geklommen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de recreatieplas en het natuurgebied.

Kunst bij de toren

Maak een heerlijke wandeling of afwisselende fietstocht en ontdek de omgeving rondom de toren. Er is genoeg te zien, te doen en te beleven in het Reeuwijkse Hout. Zo ligt naast de uitkijktoren een kunstzinnig freerunpark. Wist je dat naast de uitkijktoren ook een kunstzinnig freerunpark ligt? Het is een waar kunstwerk, want dankzij kunstenares Renske Koster is het prachtig gedecoreerd met graffiti in een natuurthema.

Meer in het Groene Hart

Avonturenroute Reeuwijkse Hout
Benedeneindsepad
Natuurspeeltuin Het Eiland

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo