Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Reviews / Sport

Tips voor de juiste sportkleding

Zoveel kleuren en fittings.. de keuze is reuze op het gebied van sportkleding. Je ziet overal leuke printjes en mooie kleuren. De verschillende soorten leggings, crop tops, sportbeha’s en sweaters vliegen je letterlijk en figuurlijk om de oren. Ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn kledingkast uitpuilt van de leuke sportsets en sneakers. Wat mij betreft, is er geen enkele reden om je favoriete joggingpak in de kast te laten hangen. Je kunt ook prima bankhangen in een trendy sportoutfit.

Maar hoe kies je nou de juiste sportkleding? Meer dan eens heb ik wel eens een foute aankoop gedaan, zoals een te korte top of een legging die afzakt tijdens het hardlopen. Geloof me, niets vervelender dan dat. De juiste sportkleding helpt jou om comfortabel te bewegen en zelfverzekerder te trainen. Zo staat niets jou in de weg om alles uit je workout te halen. In deze blog deel ik mijn persoonlijke tips voor de juiste sportkleding.

Weersomstandigheden en temperatuur

De weersomstandigheden en de temperatuur van je trainingslocatie zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden voor de keuze van jouw nieuwe sportkleding. Train je buiten? Dan is het aan te raden om te kijken naar thermokleding en/of speciale regenkleding. Deze kleding is speciaal ontwikkeld om warm te blijven tijdens koude temperaturen en regen wordt afgestoten. Mijn advies is om met laagjes te werken. Dan kun je tijdens de warming up je sweater of vest nog even aanhouden en als je bent opgewarmd, trek je een laagje uit voor wat verkoeling.

Lees ook: Welkom in de sport

Kies de juiste maat sportkleding

Sportkleding moet lekker zitten. Dat vind ik misschien nog wel het allerbelangrijkste. Niets zo vervelend als een legging die knelt, bandjes die steeds van je schouders af glijden of sport beha’s die niet goed ondersteunen. Als je kleding niet lekker zit tijdens het sporten dan belemmert je dat in je training. Om zo efficiënt en effectief mogelijk te trainen, is de juist maat van je sportkleding van belang. Shop je vooral online? Kijk dan goed naar de beschrijving van het artikel, check de online maattabellen of lees reviews. Op die manier kun je inschatten welke maat het beste bij jou past. Zo vind je bijvoorbeeld een ruim assortiment sportkleding met maatadvies bij LASCANA.

Een crop top met wijde broek vind ik anderen heel mooi staan, maar zelf train ik het liefst met aansluitende kleding en hoef ik ook niet zo nodig met een blote buik te trainen. Ik voel me daar niet comfortabel bij en zou dan teveel bezig zijn met mijn kleding dan met de training zelf. Dit verschilt ook per soort training. Spinning doe ik graag in een korte broek, maar met krachttraining draag ik altijd een legging.

Juiste sportkleding is belangrijk

Natuurlijk vind ik het belangrijk dat mijn sportoutfit ook een beetje leuk staat. Maar het is ook van belang om te kijken welke sport je doet en welke kleding daar het beste bij past. En je hoeft echt niet je favoriete legging of sweater alleen te dragen in de sportschool. Je kunt ook prima bankhangen in je trendy sportoutfit. Vergeet ook de juiste schoenen niet, zoals hardloopschoenen met goede demping. Juiste sportkleding vraagt misschien om een investering, maar die is het zeker waard als je comfortabel wil bewegen en goed wil voelen in de kleding die je draagt.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo