Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Fitter met een e-bike

Ik loop nog marathons hoor, ik begin echt niet aan een e-bike.’ De schooljuf van mijn jongste zoon heeft geen idee wat ze mist. Jammer eigenlijk, want het is fantastisch om altijd met de wind in je rug te fietsen. E-bikes maken fietsen toegankelijk en makkelijker. Maar dat betekent niet dat je vals speelt of minder fit bent als je op een e-bike fietst. E-biken is zelfs een uitstekende manier om fit te blijven of fitter te worden.

Een duwtje in de rug

Een e-bike ziet eruit als een gewone stadsfiets of mountainbike, maar ondersteunt je tijdens het trappen. Hij geeft je als het ware een duwtje in de rug. Een e-bike heeft dus geen motor waarbij je niet meer hoeft te trappen. Door de ondersteuning wordt fietsen lichter en makkelijker, waardoor je verder en sneller fietst met dezelfde inspanning. Je raakt minder snel buiten adem bij heuvels of flinke tegenwind. Wie wil er nu niet altijd fietsen met de wind in zijn rug? Een e-bike maakt fietsen nóg leuker!

Het is natuurlijk hartstikke handig voor dagelijks gebruik, maar een e-bike maakt het misschien ook wel mogelijk om naar je werk te fietsen. Zo fiets ik nu regelmatig naar mijn werk. Eerder ging ik met de trein en bus en zat ik een uur lang op mijn telefoon te staren. Ook voor Marktplaats aankopen is mijn zoekgebied vergroot. Ik fiets gerust wat aantal kilometers extra om iets op te halen. Om vervolgens op de terugweg zelfs nog een omweg te nemen. Met de komst van mijn e-bike fiets ik veel meer dan ooit.

Lekker in je vel

Mijn zoontje van zeven heeft net een nieuwe fiets met versnellingen. ‘Het is alsof ik vlieg mama‘. Moet je nagaan hoe het voelt om te fietsen op een e-bike. De motivatie om de fiets te pakken, is zoveel groter. Met standje turbo door het Groene Hart van Nederland knallen geeft me zo’n goed gevoel. De bezienswaardigheden en geluiden vrolijken me op. Ook onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een elektrische fiets er vaker met de fiets op uit gaan en de auto vaker laten staan. Bovendien kun je zelf bepalen welke ondersteuning je kiest van geen tot turbo. Zelf ervaar ik dat ik vaker grotere afstanden fiets en bijna 80% van mijn fietstocht een verhoogde hartslag heb. Ik kom niet bezweet aan op mijn werk, maar heb wel een gezonde portie beweging gehad. Bovendien fiets je lekker in de buitenlucht en heb ik geen oog voor mijn telefoon en e-mails. Ik weet het zeker: als je eenmaal op een e-bike hebt gefietst dan wil je niet anders meer!

Lees ook: Er gaat niets boven een e-bike

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo