Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Mentaal sterker door leuke spellen van ThinkFun

bordspellen van thinkfun

Spelen is belangrijk voor kinderen. Het spelen van spelletjes kan stress verminderen, stimuleert de fantasie en het creatieve denken. Maar spelen brengt ook vaak een positieve stemming en plezier. Ik probeer spelen dan ook te stimuleren bij mijn kids. Regelmatig worden er bordspelletjes gespeeld of verzinnen we eigen spelvormen met bewegen.

Mijn zoon Boris is gek op het spelen van spelletjes. Het is één van de eerste dingen die hij vraagt als hij wakker wordt. ‘Mama, zullen we samen een spelletje spelen?‘ Je begrijpt vast, dat het ’s ochtends meestal een race tegen de klok is om iedereen op tijd klaar te hebben voor school. Voor dit soort momenten zijn de leuke breinbrekers van ThinkFun ideaal. ThinkFun maakt leren leuk met spellen, hersenkrakers en puzzels.

Gravity Maze

Al van jongs af aan bouwen mijn jongens knikkerbanen en zijn ze gek op puzzelen. Het spel Gravity Maze is dan ook een schot in de roos. Gravity Maze is geen knikkerbaan, maar ook geen doolhof. Eigenlijk is het een beetje van allebei. Het doel van dit spel is om een pad te creëren, zodat je knikker het doel kan bereiken. Mijn jongens zijn zo ongeduldig, dat ze meteen de torens uit de doos pakken om aan de slag te gaan met een eigen knikkerbaan. Ik snap het wel, het liefst willen ze zelf uitvinden hoe het werkt.

En daar komt logisch nadenken om de hoek kijken, want hoe plaats je die torens nou zo strategisch mogelijk? Vergis je niet, dat is nog best een uitdaging. De torens hebben verschillende hoogtes en binnenin gaten, schuine hellingen en horizontale vlakken. Alleen als je alle torens goed met elkaar combineert ontstaat er een ononderbroken weg voor de kogel naar het doel. Bij het spel Gravity Maze krijg je 60 opdrachtkaarten (met oplossingen) in verschillende spelniveaus van beginner tot expert. Ik puzzel ook graag mee. Het is leuk om samen te spelen, maar je kunt ook alleen aan de slag met de uitdagingen. Ideaal tijdens de ochtendspits! Gravity Maze van ThinkFun is een heel tof spel voor kinderen vanaf acht jaar.

ThinkFun Rush Hour

In het spitsuurspel Rush Hour probeer je met je rode auto aan de file te ontsnappen. Om dit voor elkaar te krijgen mag je de andere auto’s naar voren, achteren, rechts of links schuiven. Er zijn maar liefst 40 opdrachten in oplopende moeilijkheidsgraad. Kaart voor kaart wordt het spelniveau moeilijker. Zo blijft Rush Hour je steeds weer uitdagen. Dit spel leert je probleemoplossend denken. En dat is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Als je van jongs af aan oefent met het zelf leren oplossen van problemen, leren kunnen ook zelf oplossingen bedenken voor problemen en vertrouwen op zichtzelf.

Mijn jongens zoeken altijd de competitie met elkaar op. Naast het ontsnappen aan de file maken ze er samen ook nog een wedstrijdje op tijd van. Rush Hour is al twintig jaar één van de best verkochte spellen van ThinkFun. Ik begrijp wel waarom. Thinkfun Rush Hour is een blijvertje.

Meer spellen en puzzels

Ravensburger Mycelia
Ravensburger Pokemon
Minecraft bordspel

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo