Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Ravensburger Mycelia

ravensburger mycelia bordspel

Waarom zou je een gewoon bordspel spelen als je een koninkrijk kunt bouwen? Ik ben groot geworden met een potje ganzenbord en monopoly, maar het bordspel Mycelia is van een heel ander kaliber. In dit spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk alle heilige dauwdruppels van je bord af te spelen, zodat je die kan overhandigen aan de bosgodin. Speel strategisch, schakel de hulp in van mysterieuze bosbewoners, ontdoe je van alle dauwdruppels en win het spel! Het bordspel Mycelia is geschikt voor 1-4 spelers vanaf negen jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Duik in de wondere wereld van Mycelia

Alleen al de speldoos ziet er betoverend uit. In dit spel waan je je in een magische wereld vol mysterie. Mycelia is prachtig vormgegeven waarbij veel aandacht is besteed aan de materialen. Er zijn veel verschillende items zoals de dauwdruppels, blaadjes met punten, kaarten en dubbelzijdige spelborden. Voordat je de competitie met je medespelers aan kunt gaan, moet je de tempel en startspelermarker in de vorm van een paddenstoel (eenmalig) in elkaar zetten. In de spelinstructie staat de voorbereiding van het spel stap voor stap uitgelegd.

Iedere speler heeft een eigen speelbord, twee actiekaarten, 20 dauwdruppels en zes startkaarten, waarvan drie in je hand. Deze kaarten noem je een deck, zoals in het Engels gebruikelijk is. In de loop van het spel krijg je de mogelijkheid om je deck uit te breiden met nieuwe kaarten of te verbeteren door je bestaande kaarten te gebruiken.

Als je aan de beurt bent, moet je al je drie handkaarten uitspelen. Steeds als je een kaart uitspeelt, voer je direct de functie ervan uit. Het belangrijkste doel bij het uitspelen van de kaarten is de dauwdruppels verwijderen. Daarom gebruik je als speler de kaarten vooral om de druppels richting jouw persoonlijke heiligdom te verplaatsen, waar ze vervolgens worden verwijderd. De bladeren zijn de valuta in dit spel. Hiermee kun je hulp inschakelen van Mycelia’s helden. De speler die geen dauwdruppels meer op zijn eigen spelbord heeft, is de winnaar.

Extra spelborden voor meer variatie en gevorderden

De spelinstructie van Mycelia is heel uitgebreid en toegankelijk. Een duidelijke toelichting vind ik belangrijk als ik een nieuw spel speel. Niet alleen om het zelf te begrijpen, maar ook om de spelregels aan mijn kinderen uit te leggen. In de spelinstructie worden de functies van alle kaarten uitgelegd met behulp van symbolen. De herspeelbaarheid van het spel is hoog. Je kunt Mycelia ook uitstekend alleen spelen als er geen paddenstoelenvrienden in de buurt zijn. De verschillende spelborden bieden volop nieuwe uitdagingen. Als je het basisspel onder de knie hebt, kun je het spel ook uitbreiden met extra kaarten en acties. Hiermee maak je het spel een stuk complexer. Niet alleen superleuk, maar ook leerzaam op vele fronten. Het verbaast mij dan ook niets dat Mycelia de Speelgoed van het Jaar verkiezing heeft gewonnen.

Meer van Ravensburger

Pokemon speelgoed en puzzels
Ravensburger Minecraft bordspel
Pokémon Labyrinth

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo