Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Ravensburger Pokemon

Gotta catch them all! Mijn jongens zijn helemaal fan van Pokemon. Het verbaast me dan ook niet dat mijn zoon graag zijn kinderfeestje in dit thema viert. Ook op zijn wensenlijstje staat alleen maar Pokemon. Ravensburger biedt veel speelgoed in dit thema, denk aan puzzels, spellen en knutselwerken. En dat is een schot in de roos voor mijn Pokemon fans. In deze blog deel ik een aantal favoriete items van mijn zoons.

Ravensburger 3D-puzzel Pokémon Bal

Wooow‘. De doos is nog niet geopend of mijn jongens zijn al super enthousiast. Deze unieke Pokemon Bal biedt drie dimensionaal puzzelplezier. De stevige plastic stukjes passen precies in elkaar. Met deze puzzel bouw je niet plat, maar met de gebogen stukjes maak je een prachtige puzzelbal. Dat is even wennen voor mijn zoon van zes jaar, want een puzzel is toch plat? Maar 3D puzzels zijn dat niet. Met een beetje uitleg over de gebogen stukjes maakt hij de puzzelbal vervolgens helemaal zelf af.

Op de rugzijde van de stukjes staat een nummering waarmee je kunt puzzelen op nummer. De unieke stukjes passen precies in elkaar, zonder lijm te gebruiken. Naast Pikachu zijn er nog vele andere kleine en grote Pokemon te ontdekken op de puzzelbol. Ik ben het met mijn jongens eens. Deze puzzelbal is prachtig om te zien en uiteraard heeft deze puzzel met nachtlampje een mooie plek gekregen op de kamer van mijn zoon.

Pokemon Pennenbak

Mijn jongens krijgen geen genoeg van puzzelen. Hoe leuk is het dat je met 54 gebogen puzzelstukjes je eigen pennenbak van Pikachu kunt maken? Deze opberger geeft iedere kinderkamer een coole look en natuurlijk willen mijn jongens allebei zo’n opberger op hun bureau. Als de puzzelkoker in elkaar zit, help ik mijn jongens even met de randen. Het is een stevige bak om er niet alleen pennen en stiften in te doen, maar je kunt hem voor van alles en nog wat gebruiken. Zo bewaart mijn zoontje zijn mooiste Pokemon kaarten en munten in het bakje.

Pokemon schilderen op nummer

Iedereen kan schilderen! Dankzij de gekleurde buitenlijnen kunnen kinderen de afbeelding van Pokemon en de benodigde kleuren snel herkennen. In de set vind je alles wat je nodig hebt. Het schilderijtje met lijst, verf, kwast, een voorbeeldblad en een schilderpaneel. Mijn zoontje gaat direct aan de slag met zijn favoriete Pokemon en pakt de gele verf. ‘Vind je het mooi mama?‘ Als mijn zoon toch even uitschiet, vegen we het weg met een keukenpapiertje. Later verf je er gewoon weer met de andere kleur overheen. Zodra de verf helemaal droog is, klik je het schilderij zonder moeite in de lijst. Met Ravensburger kan iedereen aan de slag met een eigen Pokemon kunstwerk!

Ravensburger legpuzzels

Naast de 3D puzzels blijven ook de ouderwetse legpuzzels altijd leuk. Ravensburger biedt ontzettend veel leuke Pokemon puzzels met een divers aantal stukjes. Favoriet bij ons thuis zijn de XXL-puzzels, die staan voor XXL-puzzelplezier! De puzzelstukken zijn lekker groot en eenvoudig te leggen. Het resultaat is een kunstwerk op posterformaat! Mijn zoon van zes jaar geniet van deze leuke puzzel met veel van zijn favorieten. Hij kan de puzzel helemaal zelf maken. Daar is hij best trots op en noemt zichzelf ‘de Puzzelkoning’.

Pokemon Labyrinth

Het spel Ravensburger Pokemon Doolhof is een super leuk spel voor spelers vanaf zeven jaar, maar ook mijn slimmeriken van vijf en zes, spelen dit spel. Je hoeft geen moeilijke vragen te beantwoorden of rekenwonder te zijn. Je hoeft zelfs niet alle namen van de Pokémon op te kunnen noemen. Het spel vraagt om je route naar de Pokemon goed in te schatten en te beïnvloeden door het verschuiven van de gangen. De speler die de meeste Pokemon heeft gevangen aan het einde van het spel is de beste Pokémon vanger van het spel.

Xoomy® Uitbreidingsset Pokemon

Met de Xoomy® uitbreidingsset kun je je eigen Pokemon kleurplaten maken. Hoe tof is dat? In de uitbreidingsset zitten maar liefst 20 films waarmee je eindeloos veel Pokemon kunt tekenen en inkleuren. Mijn jongens vinden het fantastisch om de lijntjes te volgen op de tekenpuzzel. Ze gaan heel geconcentreerd te werk. ‘Lijkt dit een beetje mama?’ Met het lampje van de Xoomy tekenkoffer kunnen ze de Pokemon kleiner en groter laten afbeelden. Belangrijk voor deze uitbreidingsset is dat je beschikt over een Xoomy®-koffer. Als je deze nog niet in huis hebt dan moet je deze tekenkoffer apart aanschaffen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo