Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Gezondheid / Kids / Leefstijl / Overig / Sport

The daily mile

‘Blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school!’ dat is het doel van The Daily Mile. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km). Uit onderzoek blijkt dat je met een daily mile van minimaal drie keer per week niet alleen je uithoudingsvermogen kunt verhogen, maar ook alertheid, stemming en verbaal geheugen.

Samen maken we gezond gewoon

The Daily Mile vond zijn oorsprong in Schotland, waar het plan was om met de dagelijkse wandelmijl kinderen fit voor het leven te maken. Net als in 78 andere landen staat The Daily Mile ook in Nederland op de kaart. Maar liefst 12.000 scholen en kinderdagverblijven doen al mee. The Daily Mile is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of de kinderopvang. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan. Een kwartiertje wandelen is makkelijk om te organiseren, bijvoorbeeld door een parcours op het schoolplein uit te zetten. Je hebt geen materiaal of voorbereiding nodig. Kinderen hoeven geen andere kleding aan. Het is leuk, gratis en iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo.

Goed voor iedereen

Beweging is niet alleen goed voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De huidige coronacrisis is extra aanleiding om voor The Daily Mile ook aandacht te vragen in de volwassen wereld. Maar hoe pak je dat aan? Een aantal tips zijn:
1. Blok in je agenda een kwartiertje in de ochtend of middag om te gaan lopen of rennen;
2. Ga eens wandelend vergaderen met oortjes in;
3. Maak een aantal leuke routes in je woon- of werkomgeving van 1,6 kilometer. Je kunt hiervoor gebruik maken van Ommetje, een initiatief van de Hersenstichting om mensen meer te laten bewegen gedurende de dag of de eRoutes app, waarmee je overal verrassende wandel- en hardlooproutes vanaf je eigen voordeur ontdekt.
4. Nodig een collega, vriend of familielid uit om (virtueel) mee te wandelen of joggen. Zorg ervoor dat het leuk is om te doen!

Tot slot

Vier op de vijf jongvolwassenen beweeg te weinig. The Daily Mile vind ik een super goed concept om beweging te stimuleren. Maar vaak liggen leefstijl- en beweeginterventies bij kinderen vaak bij de basisschoolleeftijd. En dat is zonde, want daarmee verlies je veel kostbare tijd. Op peuterleeftijd worden al veel gewoonten gevormd. Daarnaast zijn motoriek en smaakvoorkeur volop in ontwikkeling. De ervaringen op die jonge leeftijd zijn bepalend voor veel gewoonten op latere leeftijd. Jong geleerd is oud gedaan. Je kunt ook thuis meedoen met The Daily Mile met je kinderen vanaf peuterleeftijd. Zo geef je je kind de gewoonte mee dat bewegen gezond en leuk is. Samen naar buiten gaan om te lopen of te rennen is een goede manier op nieuwe energie op te doen. Zo spelen mijn kinderen elke dag buiten en gaan we vaak een rondje wandelen na het avondeten. Zo maken we van een wandeling een dagelijkse gewoonte. Op de website Thedailymile.nl vind je meer informatie voor scholen én thuiswerkers. Voor de kinderen kun je ook een kaart, om je daily miles te noteren, en een certificaat downloaden. Die kun je natuurlijk ook thuis gebruiken.

Graag ga ik erop uit met mijn kinderen. Onder Kids deel ik mooie wandelroutes en natuurspeeltuinen. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees Mijn verhaal.
Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo