Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Hoorneboegse Heide in Hilversum

Gelukkig kunnen we tijdens de lockdown nog buitenspelen. We gaan er graag op uit om nieuwe plekjes te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur dichtbij huis. Door het weer laten we ons niet tegenhouden om erop uit te gaan. Dit keer bezochten we de Hoornboegse hei in Hilversum.

Op avontuur

We zijn vroeg op pad gegaan en parkeren onze auto tegenover het vliegveld Hilversum. Het is een klein parkeerterrein, maar als je vroeg bent is er voldoende plek. Anders kun je je auto parkeren bij het vliegveld Hilversum of bij Landgoed Zonnestraal. Bij de parkeerplaats bevindt zich Cafetaria Egelshoek, waar je iets te drinken en eten kunt afhalen. De Hoorneboegse Heide heeft een prachtig afwisselend gebied. Het wandelgebied is groot en bestaat uit verschillende soorten paden. Er zijn kleine paadjes die dwars door de heide lopen, zandpaden met boomwortels en verstevigde paden waar je ook met een kinderwagen of rolstoel overheen kunt. Verspreid over het gebied staan bankjes waar je even op kunt uitrusten en genieten van het uitzicht.

We volgen geen specifieke route, maar gaan op zoek naar de runderen die hier grazen. De kinderen vinden het leuk om te mogen kiezen of we links- of rechtsaf gaan en zo lopen de verkenners voorop. Helaas spotten we de runderen niet, maar de jongens horen we er niet over. Op een grote vlakte staat een grote klimboom die uitnodigt om in te klimmen. En even later stampen we in de modderpoelen in het bos. Het begint te regenen, maar dat mag de pret niet drukken. Ondanks de regen hebben een heerlijke ochtend buiten. De Hoorneboegse Heide is een heerlijke plek om even uit te waaien en gewoon even lekker te rennen.

Ben je benieuwd naar andere toffe plekken waar ik met mijn kinderen ben geweest? Neem dan een kijkje bij: Kids.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo