Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Producten / Reviews

Grillen met kinderen

Mijn kinderen helpen dolgraag in de keuken en zijn goede eters. Mijn jongste zoon wil zelfs later kok worden. Het lijkt me heerlijk een kok in huis, zeg ik dan. Een avondje grillen aan tafel vinden ze dan ook fantastisch. Dat doen we niet alleen met de feestdagen, maar het is ook leuke manier om van een doorsnee avond iets bijzonders te maken. Grillen kan natuurlijk het hele jaar door, want als het mooi weer is, zet je de grill gewoon buiten op de tuintafel.

Chef aan tafel

Rustig aan tafel zitten is bij veel gezinnen een gedoe. Dat herken ik maar al te goed. Stilzitten was voor mijn jongens vrij onbekend en er moest vooral op tijd gegeten worden. Ze hadden echt geen geduld om even op hun eten te wachten. Nu ze iets ouder zijn, probeer ik ze wat meer te laten helpen in de keuken. Dat vinden ze niet alleen leuk, maar is ook nog eens leerzaam. Maar als de Table Chef Triangle Grill van Princess op tafel wordt gezet, is het voor onze jongens echt feest.

Dankzij het unieke driehoekvormige design is de Table Chef Triangle Grill een ware eyecatcher. De grill heeft een groot bakoppervlak en is daarom heel geschikt voor gezinnen of gezelschappen. Onder de grill zitten antislipvoeten waardoor de Table Chef stevig blijft staan tijdens het bakken. Dat is wel zo veilig met kinderen aan tafel. De 4-laagse granieten ‘non-stick’ coating op de bakplaat zorgt ervoor dat jouw vlees, vis of groente niet aan de bakplaat plakt. Boter of olie is dus niet persé nodig waardoor je gezonder kunt bakken. De bakplaat wordt wel warm en dat blijft natuurlijk opletten met kinderen aan tafel.

Kindvriendelijke grill gerechten

Als je voor het eerst gaat grillen met kinderen, is het verstandig om het kort te houden en voor wat afleiding te zorgen. Dek bijvoorbeeld de tafel met een wit papieren tafelkleed en zorg voor kleurpotloden of stiften. Zo kunnen de kinderen tijdens het grillen gezellig op de tafel tekenen. Hoe leuk is dat? Het wachten tot het vlees of de groenten gaar zijn, duurt vaak lang, maar op deze manier vliegt de tijd. Zet ook wat dingen op tafel die meteen gegeten kunnen worden. Kies dan voor snackgroenten, zoals paprika, tomaatjes, wortel, bleekselderij en komkommer. Deze groenten zijn heerlijk om te dippen in hoemoes of tzatziki. Zelf probeer ik op te passen met kant-en-klare sauzen, omdat hier meestal onnodig veel calorieën, suiker en vet inzitten.

De kinderen mogen zelf kiezen welke groenten ze aan hun spiesje rijgen. Maak er een spelletje van en probeer regenboog spiesjes te maken. Zo zijn ze lekker bezig aan tafel, maar krijgen ook op een speelse manier veel groenten binnen. Ook zoete aardappel of een omelet vallen goed in de smaak. Als er iets is wat mijn kinderen lekker vinden, dan zijn het wel pannenkoeken. Op de Table Chef Triangle Grill kunnen ze heerlijke (mini) pannenkoekjes klaarmaken. Succes gegarandeerd!

Op de grill kun je ook een heerlijk dessert klaarmaken. Rijg bijvoorbeeld stukjes appel, ananas, sinaasappel en banaan aan een spiesje. Of grill een stuk watermeloen. Gegrilde ananas is mijn favoriet! Als je de warm gegrilde ananas serveert met was ijs, maak je er een extra lekker toetje van.

Grilling is and will always be hot; it’s a nice activity for friends & family and even children can join in the fun

Tot slot

Zie je als een berg op tegen de afwas na een avondje grillen? De bakplaat van de Table Chef Triangle Grill is eenvoudig te verwijderen en onder de kraan met een mild sopje te reinigen. Onder de bakplaat hangt een vetbakje, zodat overtollig vet automatisch wordt afgevoerd. Hierdoor wordt het schoonmaken een stuk makkelijker. Na het grillen hoef je alleen maar de bakplaat schoon te maken, want het vetbakje is vaatwasserbestendig. Niet voor niets kiezen veel Nederlanders voor gourmetten, grillen of fonduen met de feestdagen of grote gezelschappen. Iedereen kan zelf zijn eigen maaltijd samenstellen, ook als je vegetarisch of vegan eet. Je hoeft als gastvrouw of gastheer niet de hele avond in de keuken te verdwijnen om het eten te bereiden voor je gasten. En het is gewoon gezellig om met elkaar aan tafel te zitten en samen te grillen.

Wellicht ook interessant: Princess Smart Aerofryer. De aerofryer van Princess is onmisbaar in onze keuken. In deze blog vertel ik je hier meer over.

Princess | www.princesshome.eu | De Table Chef Triangle Grill heb ik van Princess ontvangen.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo