Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Ontdek jouw ideale hoofdkussen

Kom je moeilijk in slaap of lig je ’s nachts wakker? Je bent niet de enige. Maar liefst één op de vijf mensen heeft een slaapprobleem. Beste heftig als je je bedenkt dat de impact van te weinig slaap en geen goede nachtrust verwoestend is. Slecht slapen belemmert je in je dagelijks functioneren, bijvoorbeeld tijdens je werk. Je bent minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd. En in het ergste geval functioneer je simpelweg niet meer. Gelukkig kun je zelf veel doen om beter te slapen, zoals een vast slaappatroon, geen televisie of cafeïne houdende dranken voordat je naar bed gaat en het verbeteren van je slaapplek. Denk hierbij aan een rustige en opgeruimde slaapkamer met voldoende frisse lucht en de juiste producten die een goede slaaphouding ondersteunen, zoals een orthopedisch hoofdkussen van Best Life.

De optimale slaaphouding

Wie wil er nu niet ’s ochtends uitgerust en fit wakker worden met voldoende energie om de dag te beginnen? Dan zit je niet te wachten op een stijve nek of rugpijn. Toch heeft een groot deel van de Nederlandse bevolking rug- en/of nekklachten. In veel gevallen is een verkeerde slaaphouding de oorzaak. Iedereen heeft een favoriete slaaphouding en die is voor iedereen anders. Zo slaap ik het liefst op mijn zij in een foetushouding, maar mijn kinderen slapen op hun buik als een plank.

Vaak wordt een te zacht of hard matras als de boosdoener gezien, maar een verkeerd hoofdkussen is net zo goed oorzaak van een onjuiste slaaphouding. De optimale slaaphouding is wanneer je nek en je rugwervels in een neutrale stand staan. Zo kunnen je spieren ’s nachts ontspannen en komt je lichaam volledig tot rust. Een orthopedisch hoofdkussen is speciaal ontworpen om deze neutrale positie van je hoofd en nek te ondersteunen, op welke manier je ook slaapt.

Lees ook: Positieve gezondheid

Een orthopedisch hoofdkussen voor zijslapers

Best Life biedt orthopedische hoofdkussens voor de rug-, buik- en zijslapers. Als je nog niet zeker weet welk hoofdkussen goed is voor jouw slaaphouding dan kun je eenvoudig en snel de kussenwijzer invullen. Met het beantwoorden van slechts vijf korte vragen, krijg je advies over het hoofdkussen dat het beste bij jou past. Het zijn vragen over je slaaphouding, matras, de breedte van je schouders en of je nekklachten hebt die je zonder nadenken kunt beantwoorden.

Uit mijn test bleek het hoofdkussen Guna het best geschikt. Dit is een orthopedisch hoofdkussen voor zijslapers. Het kussen is vormvast, elastisch en heeft een aparte vorm. Dankzij die vorm wordt de ruimte tussen mijn hoofd en het matras op de juiste manier gevuld. Ook heeft het kussen een soort voorgevormde nekrol en een uitsparing om je hoofd in te leggen. Een standaard hoofdkussen brengt je nekwervel vaak in een te hoge of lage positie waardoor je juist last kunt krijgen van je spieren en gewrichten.

Hét fundament voor een gezonde leefstijl

Het ontwerp van het Guna hoofdkussen van Best Life zorgt ervoor dat je nek, hoofd en schouders op een comfortabele manier ondersteund worden. Het kan best even wennen zijn als je je hoofd op het kussen legt, omdat het misschien anders is dan dat je gewend bent. Het is een lekker stevig hoofdkussen waar ik plezierig mee slaap. Het hoofdkussen bestaat uit een afneembare hoes en extra binnenhoes om langdurig gebruik te kunnen garanderen. Vergeet ook niet om je aankoop te registreren, zodat je maar liefst twee jaar garantie hebt op je kussen.

Een goede nachtrust is voor mij het fundament voor een gezonde leefstijl. Je maakt namelijk eerder ongezonde keuzes als je oververmoeid bent. Na een goede nacht wordt je uitgerust en fit wakker en kun je de energie opbrengen om bewuste keuzes te maken. Dus moet goed slapen nog niet op je prioriteitenlijstje staan: zet ‘m met stip bovenaan!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo