Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Mindset / Persoonlijk

Goede voornemens

Heb jij je goede voornemens behaald dit jaar? Met de jaarwisseling op komst sta ik toch altijd weer even stil bij mijn goede voornemens. Kilo’s kwijtraken, ontspanning en meer bewegen waren dit jaar mijn goede voornemens. Het maken van goede voornemens vind ik nooit zo moeilijk. Er zijn zoveel goede voornemens te bedenken. Geef me even en ik heb een A4tje vol. De uitdaging is voor mij vooral om die voornemens vervolgens te realiseren. Dan is het wel fijn als die voornemens ook haalbaar zijn. Anders werkt het niet en demotiveert het alleen maar.

The year is yours. What will you do with it?

Dit jaar heb ik mijn goede voornemens waar gemaakt. Het is gelukt om meer te ontspannen en ik heb plezier in meer bewegen. En ik ben een hoop kilo’s kwijt geraakt. Voor volgend jaar heb ik andere voornemens bedacht, maar ik wacht niet tot het nieuwe jaar. Het perfecte moment bestaat niet. Ik kan net zo goed vandaag beginnen!

Mijn hart volgen
Lang heb ik gedaan wat ik dacht dat ik moest doen om aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Verwachtingen die ik mezelf oplegde of voelde van buitenaf. Nu ben ik me meer dan ooit bewust, dat ik mijn hart en passie moet volgen. Dat ik dingen moet doen waar ik blij van word en niet doe om anderen te ‘pleasen’. Ik volg mijn hart en doe wat goed voelt voor mij (zonder schuldgevoel, ook belangrijk).

Mooie momenten verzamelen in plaats van spullen
Een huis vol spullen, maakt dat me nu echt gelukkig? Nee, genieten van belevenissen en bijzondere ervaringen wel. Ik ga een obstacle run rennen met mijn twee schoonzussen, met mijn moeder op wintersport en met mijn mannen wandelen in de bergen. Maar ik ga ook bewust genieten van de kleine momenten thuis, onderweg of in de natuur. Ik ga leuke (en actieve) activiteiten ondernemen met mijn gezin en vrienden, die ik nog niet eerder heb gedaan.

Open staan voor avontuur
Nee, ik ben niet het type dat graag risico’s neemt, ‘better safe then sorry.’ Ik weet graag waar ik aan toe ben en vindt het fijn als dingen voorspelbaar zijn. Maar ik wil opener zijn om het avontuur aan te gaan. Avontuur betekent voor iedereen wat anders, maar voor mij betekent dit uit mijn comfort zone stappen en nieuwe dingen uitproberen. Ik wil wel bij mezelf blijven, dus het moet wel ‘haalbaar’ zijn. De bedoeling is een ‘kick’ krijgen en geen stress. Ik denk bijvoorbeeld aan wandklimmen, toch die ene tattoo laten zetten, wakeboarden, een digitale detox én indoor skydiven.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo