Zoeken...
TOP
Overig Persoonlijk

Kerstkilo’s

Ben je los gegaan met lekker eten en drinken tijdens de kerstdagen? Ik heb de touwtjes wat laten vieren. Het is toch bijna onmogelijk om al dat lekkers te laten staan? Gezond eten betekent voor mij ook balans. Als ik ergens zin in heb, dan eet ik het gewoon. Ik heb me niet volgepropt tijdens de kerstdagen, maar wel genoten van lekkers. Brabantse worstenbroodjes en tulband als traditioneel familieontbijt, kerstkransjes tussendoor en veel en lang tafelen. Daarnaast ben ik wel lekker in beweging gebleven. Een rondje hardlopen met mijn mannen mee in de bakfiets als support, wandelen met de hele familie en samen met mijn schoonzus naar de sportschool.

Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst!

Om de kilo’s maak ik me niet zoveel zorgen. Een beetje meer eten tijdens feestdagen is niet erg. Als ik mijn gezonde leefstijl meteen weer oppak na de feestdagen, dan weet ik, dat ik die kilo’s na een paar dagen wel weer kwijt ben. Wel merk ik, dat ik me anders voel. Doordat ik meer heb gegeten dan nodig, voel ik me opgeblazen. Ook heb ik minder energie. Dat is op zich niet vreemd, omdat ik minder nuttige voedingsstoffen, zoals suiker, heb binnengekregen en alcohol heb gedronken.

Back on track

Voorheen vond ik het zo moeilijk om weer een gezond eetpatroon op te pakken na de kerstdagen. Ik stelde het uit tot 2 januari en ging dan weer streng op rantsoen. Wat resulteerde in eetbuien, waar ik me vervolgens weer schuldig over voelde en de kilo’s er binnen no time weer aan zaten. Nu ben ik mij veel bewuster van mijn mindset. Ook voel ik mij veel beter en energieker als ik gezond eet. En ik word blij van bewegen. Dat is mijn motivatie!

Als ik zin blijf houden in suiker dan weet ik, dat ik een paar dagen sterk moet zijn en de boel niet moet laten versloffen. Als ik suiker een paar dagen vermijd dan is dat gevoel weer weg en zit ik ook lekkerder in mijn vel. Dus ik zet alle ongezonde producten uit het zicht, drink meer water en maak gezonde maaltijden. De knop gaat om, negatieve gedachten wuif ik weg, ik geloof in mezelf en denk positief. Door zoveel mogelijk positief te blijven, zal ik de doelen die ik voor mezelf heb gesteld veel makkelijker behalen.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit