Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Lunch

Speltbroodjes met vegetarische knaks

Dol zijn mijn kinderen op een broodje knakworst. Een zacht bolletje vol met worstjes en veel saus. Als zij het voor het zeggen zouden hebben, zou het elke dag op het menu staan. Daar ga ik proberen een gezondere versie van te maken, dacht ik. Aangezien ik zoveel mogelijk vegetarisch eet, probeerde ik eens vegetarische knaks uit. Ik hoefde mijn kinderen niet te vragen of ze zin hadden in een lunch met broodje knaks. Wat ik ze niet vertelde, is dat ik koos om zelf speltbrood te maken met vegetarische knaks. De warme broodjes serveerde ik direct uit de oven met skinnymayo van Cleanfoods. Mijn kinderen smulden ervan en toen ik vroeg hoe het smaakte, kreeg ik twee dikke duimen. Lekker mama, zeiden ze in koor. En toen kreeg ik als klapper op de vuurpijl ook nog een dikke knuffel. Ze hadden geen idee dat ze vegetarisch hebben gegeten. Volgens mij vallen deze speltbroodjes met vegetarische knaks dan ook zeker in de smaak!

Ingrediënten

Voor 9 middelgrote speltbroodjes met vegetarische knaks maakte ik gebruik van de volgende ingrediënten:
400 gram speltmeel
300 ml lauwwarm water
2 el gebroken lijnzaad
30 gram (plantaardige) boter
1 tl suikervervanger zoals Sukrin gold
4 gram zout
7 gram gist
1 blik vegetarische knaks
2 handjes pompoenpitten (ter garnering)

Bereidingswijze

Voor dit recept maakte ik gebruik van de Magimix Cook Expert.

Doe het speltmeel, het gebroken lijnzaad, het zout en de suikervervanger in de RVS kom van de Magimix Cook Expert. Kies bij de automatische programma’s voor Bakken en dan Deeg. Na een minuut stop je het programma en voeg je het gist, water en de plantaardige boter toe. Start het programma weer en laat het deeg kneden. Tot mijn verbazing is het deeg met een minuut al gekneed. Daarna laat ik het deeg ongeveer een kwartiertje onder een vochtige theedoek rijzen.

Vervolgens vorm ik negen bolletjes van het deeg, stop de knaks in de broodjes en verdeel de broodjes met tussenruimte op de bakplaat. De speltbroodjes smeer ik in met een beetje olijfolie en decoreer ik met pompoenpitten. Je kunt natuurlijk ook voor andere toppings kiezen, zoals havermout, maanzaad, zonnebloempitten of sesamzaad. De pompoenpitten druk je een beetje aan, zodat ze op het deeg blijven plakken.

De broodjes schuif ik in de oven en dan zet ik de oven met de snel opwarmknop aan op 190 graden. In ongeveer 15 minuten bakken de speltbroodjes met vegetarische knaks gaar en goudbruin. De broodjes serveer je direct warm uit de oven. Eet smakelijk!

Neem een kijkje bij Food voor andere lekkere en eenvoudige recepten. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato naar fitmom’. Ik deel mijn persoonlijke verhaal om anderen te inspireren om bewuste keuzes te maken om gezonder én gelukkiger te leven.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo