Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Havermoutpap met frambozen en kokos

Dit ontbijt smaakt niet alleen naar een lekker toetje, maar het recept is ook nog eens super eenvoudig. De combinatie van zoetzure frambozen en kokos in deze havermoutpap vind ik echt heerlijk! Vooral op koude dagen vind ik een warm ontbijt lekker om mijn dag te starten. Havermoutpap is één van mijn nieuwste ontdekkingen. Ik kan me niet herinneren dat ik het vroeger at, behalve tijdens mijn ontgroeningsweek in mijn studententijd. Eerder gebruikte ik havermout vooral om havermoutpannenkoeken en koekjes mee te maken. Ook maakte ik eerder warme havermout met appel uit de oven.

Ingrediënten

Voor een ontbijt voor één persoon heb je de volgende ingrediënten nodig:
60 gram havermout (ik gebruikte de porridge met kokos en framboos van Meesters van de Halm)
170 ml (amandel)melk (of water)
100 gram frambozen (diepvries)
1 el chiazaad
1 el geraspte kokos
1 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

Doe de amandelmelk in een pannetje en doe hier de havermout bij. Blijf mengen terwijl je de amandelmelk en havermout opwarmt. Vervolgens voeg je de chiazaad en geraspte kokos toe. Voeg dan het grootste gedeelte van de bevroren frambozen toe en als ze wat zachter worden haal je de pan van het vuur. De overige frambozen en het amandelschaafsel voeg je toe als topping. Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar andere recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan Mijn verhaal. Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo