Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Reviews

Speelgoed van het Jaar 2023

speelgoed van het jaar 2023

Breng tot en met 5 november jouw stem uit op de winnaars van de vakjury

Ieder jaar komt er veel nieuw speelgoed op de markt. Hoe vind je nou tussen al die nieuwe artikelen het leukste en mooiste speelgoed? Al ruim 45 jaar wordt de Speelgoed van het Jaar verkiezing georganiseerd om te helpen bij het maken van een keuze naar speelgoed dat uitblinkt in veiligheid, kwaliteit en originaliteit. Een belangrijk speerpunt van deze verkiezing is ‘Goed Speelgoed’, waar de Nederlandse speelgoeduitgevers allemaal hun bijdrage aan leveren.

Goed Speelgoed

Online kun je ontzettend veel (goedkope) speeltjes kopen. Vaak weet je helemaal niet waar die speeltjes eigenlijk vandaan komen. En hoe het veilig is en aan de Europese standaarden voldoet. Dit is precies waar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bij helpt. Met dit keurmerk weet je als koper dat je goed en veilig speelgoed hebt gekocht dat voldoet aan Europese standaarden. Daarnaast is het origineel en geen namaak. Het is speelgoed dat optimaal speelplezier biedt en bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.

Uit alle deelnemende producten zijn in 17 categorieën winnaars gekozen. De categorieën zijn gebaseerd op de leeftijd van de gebruikers, van peuter tot kidult 18+. Maar ook op onderwerp en interesse, zoals de nieuwe categorieën Puzzels en Elektronica. Op deze manier slaagt iedereen erin goed passend en veilig speelgoed en spellen uit te kiezen.

De winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor je als koper het goede speelgoed in één oogopslag kunt herkennen. De winnende speeltjes voldoen aan alle wettelijke productie-eisen, bevat een heldere uitleg in het Nederlands, er is sprake van goed materiaal en bij de ontwikkeling en productie is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Zo weet je dat je kwaliteit koopt en het de investering waard is.

Stem op je favoriet

Tot en met 5 november 2023 kun je uit de winnaars jouw favoriete speelgoed nomineren voor de Publieksprijs. Als stemmer maak je kans op mooie prijzen, zoals speelgoed en cadeaubonnen. Op 9 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.

Een greep uit de winnaars van de vakjury

In de categorie Buitenspeelgoed is Waboba Voli Paddle Game één van de winnaars van de vakjury. Bij de Voli speelset speel je met de Waboba Flyer, die je omhoog gooit als een soort shuttle, en vervolgens slaat met een handschoen. De bruine handschoen bevat een schuimlaag aan de binnenkant die erg veel comfort biedt. De buitenkant is gemaakt van kurk. Gooi de Flyer omhoog en probeer hem in de lucht te houden door hem over te slaan met de handschoenen. De handschoenen dienen dan als een soort racket. Leuk om mee te spelen in het park of voor het trainen van je badminton- of volleybalvaardigheden. Je kunt dit spel overal spelen: op de camping, in het park, de achtertuin of het strand. Leuk voor kinderen vanaf acht jaar.

In de categorie Spellen valt onder andere Mycelia van Ravensburger in de prijzen. In dit spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk alle heilige dauwdruppels van je bord af te spelen, zodat je die kan overhandigen aan de bosgodin. Speel strategisch, schakel de hulp in van mysterieuze bosbewoners, ontdoe je van alle dauwdruppels en win het spel! Het bordspel Mycelia is geschikt voor 1-4 spelers vanaf negen jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. Meer weten? Lees mijn blog over Mycelia.

Speelgoed speelt een belangrijke factor in het leven van kinderen. Persoonlijk heb ik dan ook een zwak voor educatief speelgoed. Mijn jongste zoon is stapelgek op puzzelen. In de categorie Puzzels kwam Tower Stacks van SmartGames als één van de winnaars uit de bus. Tower Stacks biedt torenhoog puzzelplezier voor één speler. Bouw een kasteel vanaf de grond op. Zodra je de hoogte in gaat, zullen de negen puzzelstukken je echter al snel stapelgek maken. Kun jij de 80 puzzelopdrachten oplossen?

Kies, stem en win! Welk speelgoed vind jij het allerleukste?

Header: Lobbes

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo