Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Samen gaan bouwen

Samen gaan bouwen is een prachtig prentenboek over een vader en zijn dochter die hun leven samen bouwen. Met speciale materialen maken ze herinneringen om te koesteren en een huis om zich in thuis te voelen. Ze houden elkaar met liefde warm. Zo bouwen ze een toren om te kijken naar de sterren en een hangmat om in te chillen. Alleen al de illustraties laten je dit boek telkens weer open slaan.

Toevallig hebben mijn jongens het thema ‘Bouwen’ in de kleuterklas. Zo leren ze over gereedschappen, het stevig bouwen van een muur en metselen ze een eigen muur van sponsjes en verf. Ze hebben het over de verschillen en overeenkomsten van huizen, welke vormen je tegenkomt en welke materialen. Dit prentenboek sluit aan bij waar ze dagelijks mee bezig zijn op school. Alles begint met goed gereedschap. Mijn jongens sommen op welk gereedschap ze kennen, maar hé dat varkentje hoort er toch niet bij? ‘Ik weet wat je nodig hebt mama, een kruishoofd’. Hij bedoelt natuurlijk een kruiskop. Tijdens het voorlezen genieten mijn jongens met volle teugen. Met Samen gaan bouwen kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Plannen voor onze toekomst

Samen gaan bouwen een prachtig verhaal over de grenzeloze liefde van ouders, oneindige kansen die het leven biedt en alles wat we nodig hebben om samen te gaan bouwen aan een toekomst. De tekst is eenvoudig en kort, maar het gaat dan ook vooral om de illustraties die het verhaal vertellen. Deze prachtige illustraties zijn gemaakt door Oliver Jeffers. Hij is illustrator van onder andere de populaire prentenboekenserie ‘De krijtjes’. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan 30 talen en hebben internationaal veel prijzen gewonnen. Zo won Oliver met ‘De krijtjes staken!’ een Zilveren Griffel in 2015 en het vervolg ‘De Groeten van de krijtjes’ won de Goodreads Choice Award 2015. Ook deze boeken zijn een absolute aanrader!

Ik bouw jouw toekomst en jij die van mij

Koop het prentenboek ‘Samen gaan bouwen’ bij je lokale boekhandel of in de webshop van Uitgeverij De Fontein.

Neem een kijkje bij Kids voor andere boekreviews, leuke hotspots en producten.

Samen gaan bouwen | Oliver Jeffers | Uitgeverij De Fontein | ISBN 978 90 261 5479 9

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo