Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

MTB / Sport

MTB route Ruinen

mountainbiken in drenthe ruinen

Wist je dat Drenthe bekend staat als dé fietsprovincie van Nederland? Hier vind je een groot aantal MTB-routes. De omgeving leent zich dan ook uitstekend voor een rit op de mountainbike. Singletracks, hoogteverschillen, kombochten, je komt het hier allemaal tegen. Op de MTB cross je dwars door Nationale Parken, natuurgebieden, bossen en gezellige dorpjes.

Voor iedere MTB’er een aanrader

De MTB route in Ruinen is ruim 19 kilometer lang en speciaal aangelegd voor mountainbikers. Tijdens het fietsen van deze route kom je op rechte paden, vaak afgewisseld met speciale singletracks met scherpe bochten. De route heeft nauwelijks hoogteverschillen, maar is toch lekker afwisselend. Iedereen die wel eens op de fiets zit, moet dit parcours aangenaam kunnen fietsen. Met andere woorden, deze route is geschikt voor iedere MTB’er een aanrader. Ook voor onze kinderen (zeven en acht jaar) was de route moeiteloos te doen.

Wij hadden fietsen gehuurd bij JB Cycling. De fietsen waren helemaal in orde, maar de afstand tot aan de MTB route (lees 3,5 km heen en terug) was eigenlijk te ver voor onze kinderen. Het was fijner geweest om fietsen te huren vlakbij het parcours. Hier zullen we in het vervolg beter naar kijken.

De MTB route Ruinen kun je op diverse plekken starten. Wij begonnen in het pittoreske dorpje Echten. Opvallend is het historische gebouw t Huus met de Belle. Het is een bekende en monumentale bezienswaardigheid, kenmerkt zich vanwege zijn karakteristieke architectuur en culturele betekenis.

Crossen door de bossen

De MTB route Ruinen wordt aangegeven met witte bordjes met een rode opdruk van het internationale MTB-teken (een driehoek met twee rondjes). Je kunt echt niet verkeerd fietsen, want de route werd overal goed aangegeven. Ook gevaarlijke oversteekpunten waren duidelijk.

Mijn oudste zoon sprintte vooruit. Dolgelukkig ging hij als verkenner voorop en verdween meermaals uit het zicht. Ik vond het prima om de hekkensluiter te zijn van het gezin. Zo kon ik op mijn gemak genieten van de prachtige omgeving. Je fietst grotendeels door Boswachterij Ruinen, maar ook langs de heide waar we in kudde schapen zagen. De natuur is nu zo mooi in de herfst. Langs de route schieten overal paddenstoelen uit de grond.

MTB route Ruinen is perfect voor het hele gezin

De route gaat door een prachtige natuur met waanzinnige uitzichten. Ik vond het parcours wel wat vlak, maar er zitten zeker leuke stukken bij. De route was voor een sportieve activiteit met onze kinderen heel geschikt. Hier en daar zijn wat wortels die uit de grond schieten of moet je een snelle draai maken om een boom te ontwijken, maar mijn jongens deden het moeiteloos. Als mijn man en ik samen waren geweest, hadden we wat meer uitdaging in hoogteverschillen wel leuk gevonden, maar voor de natuur had ik de route nog wel een keer willen fietsen.

Meer MTB

MTB kinderroute Austerlitz
MTB training in de bossen van Austerlitz
MTB Clinic Outdoor Valley

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo