Zoeken...
TOP
Food Lunch

Pannenkoek met courgette

Kom jij elke dag aan de aanbevolen hoeveelheid groente? Het Voedingscentrum adviseert om elke dag minimaal 250 gram groente te eten. Het meest voorkomende moment van de dag om groente te eten, is tijdens de avondmaaltijd. Je kunt ook groenten toevoegen aan je lunch en tussendoortjes om je groenten in porties te verdelen. Met deze hartige pannenkoek van onder andere courgette voeg je met gemak groenten toe aan je lunch.

Ingrediënten

Een lekkere en makkelijke manier om meer groenten te eten tijdens je lunch is deze pannenkoek met courgette. Weer eens wat anders dan een gewone pannenkoek. Snel, simpel en lekker! Voor een lunchgerecht voor één persoon heb je de volgende ingrediënten nodig:
een halve courgette (geraspt)
2 á 3 eieren
geraspte kaas 30+
kruiden naar smaak
olijfolie (om te bakken)
evt. stroop ter garnering

Bereidingswijze

Rasp de courgette en meng dit met de eieren. Voeg kruiden naar smaak toe. Ik gebruik vaak: knoflook- en uipoeder, paprikapoeder of peper. Dan strooi je er wat geraspte kaas doorheen en bak je het mengsel lichtbruin in een pan met wat olijfolie. Ik vind de combinatie van hartig en zoet lekker dus kies vaak voor stroop. Wil je wat meer pit? Kies dan bijvoorbeeld voor chilisaus of curry. Ook kun je natuurlijk nog meer groentes toevoegen aan de pannenkoek. Denk aan geraspte wortel of paprika.

Benieuwd naar andere recepten? Neem dan een kijkje bij Food.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit