Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Producten / Reviews / Wintersport

Skikleding

Kijk jij ook zo uit naar komende wintersport? Hele dagen buiten in de bergen, samen skiën en spelen met sneeuw. Ik heb onvergetelijke herinneringen aan mijn skivakanties. Mijn liefde voor wintersport is met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ik al op de latten en kreeg ik ieder jaar skiles in de Alpen. Nu ik zelf kinderen heb, wil ik hen ook zo graag die ervaringen meegeven. Onze eerste skivakantie als gezin liep niet helemaal zoals gehoopt. Mijn jongste zoon kreeg waterpokken en mijn man brak zijn enkel met snowboarden. Des te meer reden om nu dubbel en dwars te gaan genieten van de sneeuw. Daarom vind ik het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

De ervaren wintersporter weet het als geen ander. Een wintersportvakantie vraagt de nodige voorbereidingen. Maar hoe bereid je jezelf voor op de wintersport? En wat moet je meenemen als je op wintersportvakantie gaat? Onze wintersportvakantie komt steeds dichterbij en ik vind het hoog tijd om onze skikleding uit de kast te trekken. Als je op wintersport gaat, moet je best wat meenemen. Naast je gewone kleding heb je een complete ski-outfit nodig. Meestal neem ik zelfs nog een extra set mee om een beetje te kunnen wisselen. Dat kan ook nodig zijn in verband met de verschillende weersomstandigheden. Niets zo veranderlijk als het weer, zeker in de bergen. Je kunt de ene dag skiën met een stralende zon en de volgende dag in een grote sneeuwbui terechtkomen.

Slecht weer bestaat niet

Vooral op dagen met kou, wind of sneeuw is goede skikleding erg belangrijk. Bij Herqua Sports vind je alles om goed voorbereid op wintersport te gaan. Herqua Sports is één van de grootste sportzaken van Noord Nederland met een uitgebreide wintersportcollectie. Ook online vind je bij Herqua Sports alles om te skiën en snowboarden.

Een goede ski-outfit bestaat naar mijn idee uit een laagjes systeem en goede accessoires. Ik zorg meestal voor drie lagen, te beginnen met thermokleding, een dames skipully en waterafstotende skijas en -broek. Deze wintersport outfit maak ik af met skisokken, handschoenen, zonnebril, skibril en een skihelm. Het dragen van een skihelm is in Oostenrijk alleen verplicht voor kinderen tot en met vijftien jaar. Toch raad ik je absoluut aan om een skihelm te dragen. Vroeger was het nog een uitzondering als je een helm droeg. Nu wordt je raar aangekeken als je geen helm draagt.

Warm en fashionable op de ski’s

Een nieuwe outfit heb je misschien niet ieder jaar nodig, maar ik vind het wel leuk om er een beetje gematcht bij te lopen. Ik neem dan ook dolgraag een kijkje bij de nieuwste collecties. Op de website van Herqua Sports zie ik alle trends voorbij komen. Wat wordt de kleur van dit jaar en welke nieuwe gear hebben ze dit seizoen uitgebracht? Ik kijk altijd naar opvallende items, zoals een leuk print of felle kleur. De nieuwe collectie is toch altijd weer een feestje. En ja, daar word ik best een beetje hebberig van.

Dit jaar schijnt een rugzak hartstikke hip te zijn, maar ik kijk vooral uit naar een nieuwe skijas en skibril. Een jas moet vooral warm en comfortabel zijn, maar ik wil ook wel een beetje stijlvol van die berg af glijden. Met het uitzoeken van mijn outfit verheug ik mij iedere dag meer op onze vakantie. Om te voorkomen dat ik straks iets vergeet, maak ik altijd een paklijst. Zo bereid ik mij goed voor op onze vakantie. Ik hoef me geen zorgen te maken of de hele uitrusting in de auto past, want met de reistassenset van Car Bags is het inladen van de auto zo gedaan. Ik sluit niet uit dat ik nog wat leuke items shop voor de fijnste vakantie van het jaar!

Shop de wintersportcollectie online bij Herqua Sports

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo