Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion

Studio Anneloes

‘Ik had echt niet door dat je zoveel te zwaar was’. Een mooi compliment van een collega die over mijn gewichtsverlies las in het kwartaalblad van mijn werk. Ik was gevraagd om mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl te delen. Het was mijn collega niet eerder opgevallen dat ik ongezond te zwaar was. Ook als je wat voller bent, kun je je goed kleden door kleding te kiezen die je sterke punten benadrukken. Zo benadrukte ik mijn taille in plaats van brede heupen.

Toen ik zwaarder was, vond ik het moeilijk om goed passende kleding te vinden. Het is super confronterend om je voor de zoveelste keer in een te kleine broek te wringen als je al niet lekker in je vel zit. Als ik al ging winkelen, dan deed ik dat het liefst met mijn moeder. Naast dat we er een gezellig dagje uit van maakten, kent ze me als geen ander en weet het beste wat bij mij past. Als ik het niet meer zag zitten om me voor de zoveelste keer in een pashokje te wurmen, wist zij me op te beuren. ‘Stef, we vinden echt wel iets dat je goed past, mooi staat en waar je vervolgens heel lang plezier van hebt.’

Kleding voor echte vrouwen met echte vormen

Het was mijn moeder die zei dat ik het blauwe jurkje écht even moest passen. Ik had eigenlijk geen zin om de confrontatie opnieuw aan te moeten gaan, maar liet me overhalen. Tot mijn verbazing zat de jurk van Studio Anneloes als gegoten en stond ik eindelijk met een lach op mijn gezicht in het pashokje. Ik voelde me op en top vrouw. Trots liep ik de winkel uit en niet lang daarna kocht ik precies hetzelfde jurkje in het zwart én felblauw. Als ik de jurken droeg, vond ik dat ik er mocht zijn. Ik was zelfverzekerder, ondanks dat ik niet tevreden was met mijn lijf en gewicht.

Een oer-Hollands modemerk

Mijn favoriete jurken zijn ontworpen door Studio Anneloes, een oer-Hollands modemerk. Anneloes ontwerpt haar kleding zelf in haar atelier in Amsterdam. De stijl is sportief en vrouwelijk. Voor echte vrouwen met echte vormen. Niet per se voor supermodellen. Door slimme trucjes zorgt Studio Anneloes ervoor dat de pasvorm perfect is en de kleding lekker zit. Ongeacht je figuur.

Veel items zijn gemaakt van travel materiaal. Een stof met super stretch dat ongelofelijk comfortabel zit. Bovendien zijn de jurken heel makkelijk mooi te houden en altijd kreukvrij. Zelfs als je de jurk in je reiskoffer propt. De stof is ademend, gaat niet pillen en draagt fijn. Veel kleding van Studio Anneloes kun je makkelijk combineren en dragen in verschillende seizoenen. Ik droeg mijn items eindeloos, zowel gekleed op formele gelegenheden op mijn werk als op de fiets. Of terwijl ik achter de kinderen aan ren in de speeltuin tot aan een feestje.

Ik verloor veel kilo’s en de jurken werden helaas te groot. Ik heb ze zo lang mogelijk gedragen als wijdvallende jurk in plaats van aangesloten jurk en daarna met een riem, totdat een vriendin tegen me zei dat de jurk toch echt te groot was geworden. Ondanks dat ik de jurken eindeloos heb gedragen, zagen ze er nog prachtig uit. Ik kon ze niet zomaar wegdoen, maar gelukkig kon ik mijn moeder blij maken. Nog steeds ben ik groot fan van Studio Anneloes, maar dan een maatje kleiner.

Duurzame mode

Ik bewonder Anneloes niet alleen om haar prachtige collecties, maar ook om haar manier van werken en toekomstvisie. Studio Anneloes werkt al tien jaar met dezelfde mensen van dezelfde naaiateliers in Polen. De mensen in het atelier werken er onder goede omstandigheden en met veel plezier. Vervolgens wordt alles in Europa gedaan: close-to-market; het produceren van de stoffen in Italië, het bedenken van de collecties, het maken van de kleding én de verkoop daarvan. Dat is volgens Studio Anneloes duurzame mode. Behalve dat, heeft Studio Anneloes als één van de eerste kledingmerken in 2016 het Convenant Duurzame Kleding & Textiel in Den Haag ondertekend. Daarmee leverde ze een aanzienlijke bijdrage aan de verduurzaming van de kleding- en textielsector. 

Footprint

Studio Anneloes vindt de impact van wat je draagt belangrijk. Daarom heeft zij nu als allereerste modemerk de footprint van ieder kledingstuk transparant gemaakt. Studio Anneloes deelt haar kennis en informatie voor meer bewustwording om samen onze footprint te verminderen. Alle nieuwe items van Studio Anneloes, die gemaakt zijn van travel kwaliteit, bevatten vanaf nu een hangtag met QR code. De code kun je scannen of invullen bij de online Footprint meter. De getallen die de Footprint meter weergeeft, zijn uniek voor dat artikel en geven exact het productieproces weer, van grondstof tot aan de winkeldeur. Zo weet je welke invloed jouw kleding heeft op ons milieu. Ik vind het een geweldige stap die Studio Anneloes heeft gezet. Zo kunnen we nog bewuster onze kledingkeuzes op basis van milieu impact maken en dat is ontzettend belangrijk, want there is no planet-B.

Studio Anneloes | www.studioanneloes.nl |

Wellicht ook interessant: Duurzame kleding is een waardevolle investering

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo