Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food / Lunch

Salade van boerenkool

Ben je uitgekeken op stamppot? Boerenkool is een veelzijdige groente, terwijl het vooral wordt gebruikt voor een Hollandse stamppot. Dat kan anders! Ekomenu maakte een heerlijk recept met rauwe boerenkool. Heerlijk in het seizoen en bijzonder lekker.

Ingrediënten

Voor een boerenkoolsalade voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

250 gram boerenkool
300 gram gele bietjes
1 appel
sap en rasp van een halve citroen
1 tl agavesiroop
1 tl olijfolie
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Kook de bietjes 20 tot 25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen, schil de bietjes en snijd ze in kleine stukjes. Snijd eventuele grote nerven uit de boerenkool en snijd het blad in reepjes en was ze. De dressing maak je van de citroensap en -rasp, olijfolie en agavesiroop. Meng de dressing door de boerenkool en masseer het een beetje in de bladeren, zodat het overal goed verdeeld is. Vervolgens snijd je de appel in kleine stukjes en meng deze door de boerenkool samen met de bietjes. De salade is lekker fris en smaakt heerlijk met bijvoorbeeld piadina’s met hummus en een licht pittige crispy-chili olie.

Over Ekomenu

Ekomenu helpt je met een weekmenu dat 100% aansluit bij jouw persoonlijke eetwensen en doelen. Een maaltijdbox met verse biologische ingrediënten en recepten wordt bij je thuisbezorgd. Ekomenu draagt als enige maaltijdbox het officiële Eko-winkelkeurmerk. De producten in onze boxen zijn 100% biologisch en komen rechtstreeks van onze eigen boeren. De recepten zijn samengesteld door samen met een team van diëtisten. Met de meeste groenten, tot in de puntjes samengesteld en gecontroleerd op voedingswaarden en ultieme smaak. Wat je eet heeft een grote impact op je eigen gezondheid, maar ook op de gezondheid van onze planeet. Daarom vind je op de website van Ekomenu jouw persoonlijke groente, Vitaliteit, CO2eq en Water foodprint. Zo wordt je geholpen om future-proof te eten. Zodat jij en jouw gezin alleen maar hoeven te genieten!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo