Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews / Skaten / Sport

Skaten in het Groene Hart | Bosdijkroute

Ik wist niet dat ik het zo gemist had, zei mijn vriendin. Zo leuk dat ik haar enthousiast heb gemaakt om weer te skaten. Ze heeft net nieuwe skates gekocht en na een paar oefenrondjes vroeg ik haar om de Bosdijkroute samen te skaten. ‘Als je 10 kilometer kunt, kun je ook 20 kilometer.’ Zo probeerde ik mijn vriendin een beetje uit te dagen. De Bosdijkroute is een route van zo’n 20 kilometer door de weilanden in het Groene Hart van Nederland. Moeiteloos skaten we door de weilanden. Skaten is een heerlijke manier van bewegen en veel minder belastend voor je lijf dan bijvoorbeeld hardlopen. Zo maak je met gemak veel meer kilometers dan je verwacht.

Bosdijkroute

We parkeren onze auto bij TOP Oortjespad in Kamerik. Dit is het officiële startpunt van deze route en heeft voldoende parkeergelegenheid. De route kan ook gestart worden bij TOP Heinoomsvaart, de parkeerplaats Bosdijk en station Breukelen. De Bosdijkroute sluit aan op de coperoute, zodat je de routes kunt combineren tot een tocht van 44 km. Bij de start gaan we linksaf via de Van Teylingenweg in plaats van rechtsaf. Hierdoor skaten we een paar kilometers extra, maar de route is rustiger met mooier asfalt dan de bedoelde route. De Bosdijkroute loopt langs de N212, terwijl we nu een stuk via een landweg dwars door de weilanden skaten.

We hervatten de Bosdijkroute weer en komen via een tunneltje (met metalen roosters) aan de andere kant van de N212 uit. Hier moeten we even goed opletten, maar avontuurlijk is het wel. Kilometers skaten we kletsend door de weilanden, ver van de bewoonde wereld totdat we bij Breukelen uitkomen. Via een prachtig smal fietspad waar het water hoger ligt dan het land skaten we weer de polder in. Vanaf Kockengen tot aan de N212 is het asfalt niet fijn om te skaten. We komen nauwelijks vooruit en het voelt alsof we op een trilplaat staan. Tegemoetkomende fietsers lachen ons bemoedigend toe. Het laatste stukje tot aan de oversteek is tegelpad. Daarna is Oortjespad alweer in zicht.

De Bosdijkroute is een prachtige skateroute door de weilanden en polder met over het algemeen goed asfalt. Alleen het laatste gedeelte na Kockengen is funest. Mijn vriendin stelde voor om de route een volgende keer andersom te skaten, zodat je het vervelendste stuk van de route maar meteen gehad hebt. Geen slecht idee. Buitenplaats Kameryck en Restaurant ’t Ryck zijn helaas niet geopend vanwege de corona maatregelen, maar een andere keer ploffen we na onze tocht op het prachtige terras aan het water om na te genieten van ons avontuur.

Meer skaten

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo