Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews / Skaten / Sport

Linschotenroute | Skaten in het Groene Hart

Na de Coperoute heb ik nu een hele mooie skateroute in het Groene Hart ontdekt: de Linschotenroute. Deze route sluit aan op de Coperoute, zodat je er een lange tocht van kunt maken. Ook deze tocht kon ik starten vanuit huis. Andere startpunten zijn het station Woerden en het VVV in Oudewater, maar het officiële startpunt is de skeelerbaan van SVO in Linschoten.

De route is zo’n 20 kilometer, eenvoudig en goed aangegeven met bordjes. Als er al een beetje twijfel ontstond over de route, zag ik direct een bordje met wegwijzering. Verdwalen is geen optie. Zodra je de tunnels in Woerden hebt gehad, begeef je je in prachtige natuur. Je skate door het Linschoterbos naar Oudewater. Het wegdek is mooi en je skate moeiteloos kilometers langs het water en de weilanden. Hier en daar een scheur in de weg, maar eigenlijk niet noemenswaardig. Zonder twijfel is dit het mooiste stuk van de route.

Oudewater is een leuk plaatsje met een levendig centrum. Zeker de moeite waard om even te pauzeren en een terrasje te pakken (zodra het weer kan). Tussen Oudewater en Papekop zitten er wat meer scheuren en oneffenheden in het asfalt. Hier is het iets meer opletten geblazen, waardoor de vaart er iets minder in zat.

Tussen Papekop en Woerden skate je weer door de weilanden over een rustige weg. De route gaat onder de A12 door en naar het centrum van Woerden. Ook hier is het asfalt van prima kwaliteit. Via de Singel met zicht op de molen skate ik weer via station Woerden naar huis. De Linschotenroute vind ik niet alleen prachtig qua omgeving en natuur, maar ook het wegdek is goed. Absoluut een aanrader en een route, die ik vast en zeker nog regelmatig zal skaten!

Meer skaten in het Groene Hart

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo