Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Super sonisch tandenpoetsen

Wist je dat je leefstijl en voeding een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van je mond? Een gezond gebit is een afspiegeling van de algehele gezondheid. Een goede verzorging van je mond, heeft ook een positieve werking op de rest van je lichaam. Essentieel voor complete mondzorg zijn uiteraard je halfjaarlijkse bezoekjes aan de tandarts en mondhygiënist, maar minstens zo belangrijk zijn zelfzorg, routine en de producten die je gebruikt.

Houd je gebit gezond

Zelf kun je veel doen om je gebit gezond te houden. Door minstens twee keer dag je tanden te poetsen met een fluoride houdende tandpasta en aanvullend te reinigen tussen je tanden en kiezen voorkom je tandplak en gaatjes. Op de juiste manier tandenpoetsen gebeurt helaas niet altijd. Met een gewone tandenborstel blijft er gemakkelijk tandplak op en tussen de tanden en kiezen plakken. Een goede tandenborstel maakt hét verschil. Sonisch tandenpoetsen is één van de nieuwste ontwikkelingen in de mondzorg. Uit onderzoek blijkt dat poetsen met een sonische tandenborstel meer tandplak verwijderd.

Een sonische tandenborstel lijkt veel op een handtandenborstel. Het grote verschil is dat de borstelharen zelf in hoge snelheid vibreren. Hoe meer vibraties per minuut, hoe meer poetsbewegingen de tandenborstel maakt. Het enige wat je hoeft te doen, is de borstelkop door elke zone van je mond te bewegen. De trillende borstelharen doen de rest. Dit is een techniek die voor een deel overeenkomt met die van een handtandenborstel.

Sonisch poetsen voelt als kietelen

Aangezien ik tot nu toe met een handtandenborstel heb gepoetst, moest ik even wennen aan de trilling van de sonische tandenborstel. Mijn eerste reactie: ‘het kietelt!’. De haartjes van de tandenborstel zijn super zacht en na het tandenpoetsen voelen mijn tanden glad.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen! Daarom is voeding en leren tandenpoetsen van jongs af aan van groot belang. Mijn kinderen gaan vanaf hun eerste verjaardag twee keer per jaar naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 40% van de 2- en 3-jarigen nog niet naar de tandarts gaan. Naast preventie speelt voeding ook een belangrijke rol.

Te veel suikers, zuren of te veel tussendoortjes hebben een negatieve invloed en tasten het tandglazuur aan. Er wordt geadviseerd om het aantal eetmomenten per dag op maximaal zeven te houden: drie hoofdmaaltijden en vier tussendoortjes. Zo krijgt je gebit tussen de maaltijden door voldoende tijd om te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner. Daarnaast wordt geadviseerd om zure dranken zoals frisdrank en vruchtensap zoveel mogelijk te laten staan en te veel suikers in eten en drinken te vermijden. Naast sonisch poetsen kun je dus veel zelf doen om je mond gezond te houden.

Lees meer over leefstijl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo