Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Hardlopen / Sport

Rondje Zegveld

Mijn startnummer voor het hardloopevenement Rondje Zegveld lag al twee jaar te verstoffen door corona. Tijdens de lockdown heb ik wel eens een virtuele hardloop run gedaan, maar Rondje Zegveld is mijn allereerste hardloopwedstrijd met tijdregistratie. Zoals de naam al doet vermoeden is het een hardloopevenement, waarbij de deelnemers rondom Zegveld een ronde van 5 of 10 kilometer lopen. Je start in het hart van Zegveld en vervolgt je weg door de prachtige polder in het Groene Hart.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ik ben niet onvoorbereid van start gegaan. De afgelopen maanden heb ik getraind met de hardloopapp Hardlopen met Evy. In 30 trainingen bouwde ik mijn conditie op en verbeterde ik mijn hardloopprestaties. In mijn blog 5 kilometer hardlopen vertel ik hier meer over. Ondanks de voorbereiding vond ik het toch spannend om van start te gaan. De dagen voorafgaand aan de wedstrijd betrapte ik mezelf op het verzinnen van allerlei smoesjes. ‘Ik ben moe. Ik heb last van mijn rug. Ik kan niet lopen in de middag.‘ Ik moest mezelf echt even een oppeppen om toch te gaan. Gelukkig gingen mijn mannen mee om mij aan te moedigen.

Klaar voor de start

De sfeer voorafgaand aan de start is zo fijn. Een DJ die lekkere beats uit de speakers knalt en allemaal enthousiaste mensen die of meelopen of komen aanmoedigen. Met de zon in mijn gezicht wacht ik op het signaal dat we mogen verzamelen voor de start. Ik was benieuwd of ik nog bekenden tegen zou komen. Tot mijn verbazing zag ik meer bekenden dan ik had gedacht. Zelfs twee buurvrouwen!

Na het startschot ging ik te enthousiast van start. Ik werd een soort meegesleept door alles om mij heen en forceerde. Zowel links als rechts werd ik ingehaald. Ik moest echt even mijn ritme vinden. Met de app Hardlopen met Evy kreeg ik elke vijf minuten een update over hoe snel ik liep. Die updates stimuleren me altijd weer om wat extra gas te geven als ik de tijd wat vindt tegenvallen. Maar de tegenwind was zwaar en het bleef lastig om een continu tempo te lopen.

Een persoonlijke overwinning

Ik ben geen snelle loper. Ik heb mezelf dan ook geen doel in tijd opgelegd om teleurstelling te voorkomen. De een vindt je misschien pas een hardloper als je de marathon rent of vijf kilometer onder 20 minuten haalt, maar met deze wedstrijd heb ik mezelf overtroffen. Het ging mij om de ervaring. Vijf kilometer vind ik een prima afstand en een mooi doel voor zo’n eerste keer. De stap om mee te doen aan zo’n wedstrijd was voor mij al heel groot. Ondanks de spanningen vooraf vond ik het leuk om mee te doen. Toch heb ik niet het gevoel dat ik wedstrijden nodig heb om mezelf te motiveren om mijn doelen te behalen op het gebied van hardlopen. Ik sta dan ook niet meteen te springen om mij in te schrijven voor een volgende wedstrijd, maar wie weet komt dat gevoel nog!

Lees ook: Het Meijepad

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo