Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Hotspots / Reviews

Plant based powerfood bij Copper Branch

Als je door de mooie binnenstad van Utrecht wandelt, kom je langs het gezellige restaurant Copper Branch aan de Steenweg. Dit is de eerste Nederlandse vestiging van de uit Canada afkomstige ‘fastfoodketen’ die gezonde, duurzame, plantaardige en vooral ook lekkere maaltijden serveert! ‘Fastfood’ is eigenlijk niet de juiste benaming, maar je kunt hier wel plantaardig eten bestellen aan de balie om vervolgens op te eten in een sfeervol restaurant met natuurtinten, duurzame meubels en veel echte planten.

100% plantaardig

Croissantjes, yoghurt, havermout, taartjes, smoothies, saladebowl, soep, wraps, falafel, burgers en friet. Je vindt het allemaal op de menukaart van restaurant Copper Branch. Je kunt hier de hele dag lekker eten en drinken van ontbijt tot diner. Maar ook tussendoor kun je terecht voor een croissant bij een kopje koffie of een gebakje bij de thee. Binnen heb je allerlei fijne plekken om te zitten en met mooi weer zit je in de zon op het terras. De menukaart biedt een ruime keuze aan gerechten die allemaal 100% plantaardig zijn en er wordt niets gefrituurd. De gerechten zitten bomvol voedzame ingrediënten en de recepten zijn volledig uitgebalanceerd, zodat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Lees ook: Groene arbeidsovereenkomst

Trendy bowls en heerlijke no-burgers

De burgers op de menukaart heten niet voor niets no-burgers. Ze zijn allemaal plantaardig. Copper Branch vindt het belangrijk dat eten goed voor jou én de planeet is, maar daarnaast ook betaalbaar blijft. En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik stond dan ook te popelen om een no-burger te proberen. Standaard staan er vijf no-burgers op het menu. Ze hebben allemaal een unieke saus en de juiste topping om het af te maken. De broodjes zijn biologisch, maar ook een glutenvrij broodje is mogelijk.

De populairste bowl op de menukaart is de Copper Branch en is ook mijn favoriet. De gekarameliseerde shiitake moet je écht proeven! Samen met de gekruide koolsalade met frisse avocado en geroosterde broccoli is deze bowl om-je-vingers-bij-af-te-likken zo lekker. Of wat dacht je van knapperige biologische frietjes, bereid in de oven om te dippen in vegan mayo. Lekker als snack of als bijgerecht. Maar vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de patisserie, want de choco pinda carré is echt verrukkelijk.

Ontdek het bijzondere en gevarieerde aanbod

Copper Branch zet plantaardig eten op de kaart voor jong en oud. In de natuurlijke ambiance van het restaurant voel ik mij meteen thuis. Ben je niet in de gelegenheid om naar het restaurant te komen, dan laat je het toch gewoon thuisbezorgen? Copper Branch is een aanwinst voor het centrum van Utrecht, maar eigenlijk zou de Copper Branch bowl overal verkrijgbaar moeten zijn. En laat dat nou ook de ambitie zijn van de ondernemers Stephen en Anouk, die na de opening van het restaurant in Utrecht verder kijken voor nieuwe vestigingen in andere steden. Copper Branch biedt lekker en gezond eten, niet alleen voor vegans, maar voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond wil eten!

Ben je benieuwd naar de menukaart? Neem dan gauw een kijkje op Copperbranch.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo