Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

De Nationale Beweegminuut

Wist je dat we in Nederland gemiddeld tien uur op een werkdag zitten? Al dat zitten is niet goed voor ons. Daarom lanceert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op maandag 4 april ‘De Nationale Beweegminuut. Elke werkdag om 11.00 uur één minuut bewegen. Je wordt uitgenodigd om samen met alle collega kantoortijgers je zitplek massaal aan de kant te schuiven en in beweging te komen. Willie Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig is ambassadeur van de campagne. De rapper schreef het nummer ‘De Nationale Beweegminuut’ voor de campagne en maakte samen met vitaliteitscoach Olga Commandeur een videoclip.

Voor iedereen die zich wil verdiepen in het bewegen tijdens het werk, worden er ook een aantal live webinars georganiseerd. Hier komen onderwerpen als lichamelijke onderbelasting, gedragsverandering en concrete tips om meer te gaan bewegen aan bod. Ook kun je tijdens de webinars al je vragen stellen via de chat.

Europees kampioen zitten

Wij, Nederlanders, zijn Europees kampioen zitten. Niet echt een prestatie om trots op te zijn, want daardoor lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Als je net als ik, achter een beeldscherm werkt, heb je daarnaast ook nog een verhoogde kans op klachten aan je armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Als je elk half uur in beweging bent, is de kans kleiner dat je ziek wordt. Op de website Zetookdestap.nl vind je allerlei tips om minder te zitten en meer te bewegen tijdens je werkdag.

Lees ook: Zet ook de stap

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo