Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Uitwaaien aan zee

Geen nieuwjaarsduik voor mij, maar wel uitwaaien aan zee. Bij een uitje naar het strand denk je vast meteen aan hoge temperaturen en volop zonneschijn. Het strand in de zomer vind ik heerlijk. Heerlijk loungen in een hippe strandtent en mensen kijken, terwijl je de zon op je lijf voelt branden. Maar toch krijg ik gauw genoeg van de overvolle stranden met mensen die hutje mutje naast elkaar liggen. Ook met temperaturen rond het vriespunt vind ik het heerlijk om op het strand te zijn. Buiten zijn in welk seizoen dan ook is goed voor je lichaam en geest, geeft je immuunsysteem een boost, je ervaart minder stress en ga zo maar door. Behalve dat is buiten zijn natuurlijk ook gewoon genieten.

Scheveningen

Als kind ging ik vaak met mijn ouders naar zee. Ik weet niet beter dan dat we onze auto parkeerden op het Zwarte Pad en vanaf daar zo het strand van Scheveningen op renden. Het Zwarte Pad is nog steeds een begrip en is daardoor misschien wel het drukste gedeelte van Scheveningen. Op warme zomerdagen moet je rekening houden met lange files naar het strand. Als je dan niet voor 09.00 uur ’s ochtends op het strand bent, kun je het wel vergeten om hier nog een parkeerplekje te vinden. Vandaag, een grijze koude winterdag in januari, is het super rustig. De coronamaatregelen zullen natuurlijk ook wel een rol spelen.

In de zomer zijn de stranden vaak bezaaid met badgasten, maar in de winter kun je in alle rust langs de zee struinen.

Wat voor weer het ook is op het strand vermaken we ons altijd opperbest. Met een klein uurtje autorijden zijn we op het strand. Het is een koude dag dus de jongens hebben hun thermokleding en skikleding aan. Zo blijven ze lekker warm, terwijl ze eindeloos in het zand spelen. Geef mijn jongens een schep en een emmer en we kunnen ons uren vermaken met kuilen graven en schelpen zoeken. In stevig zand schrijven we cijfers en letters. Ook spelen we tikkertje en rennen we door het zand. Meer hebben we eigenlijk niet nodig.

Skyview de Pier

Van ver wijzen mijn jongens al naar het grote wiel met gondels. Maar een vlucht naar een hoogte van 50 meter hoogte boven de Noordzee zit er niet in, aangezien alles gesloten is vanwege de corona maatregelen. Skyview de Pier is Europa’s meest beroemde en luxueuze Giant Wheel, gebouwd op 8 meter boven de Noordzee in Scheveningen. De vlucht duurt zo’n 12 tot 15 minuten en je hebt altijd een (gesloten) privé-gondel voor jezelf, vrienden en familie.

Legoland Discovery Centre

Uit nieuwsgierigheid lopen we langs de rand van de zee naar de boulevard waar een grote giraf van duploblokken verschijnt. Het Legoland Discovery Centre verwacht dit voorjaar open te gaan. Deze kleurrijke indoor speelplek bestaat uit vele interactieve onderdelen met onder andere Duplo, LEGO® Ninjago™ en LEGO® Friends™. Daarnaast zijn er ook genoeg plaatsen zijn om gewoon lekker met LEGO te kunnen spelen en bouwen, is er een 4D bioscoop met leuke LEGO films en een spannende attractie-rit door een mooie LEGO stad. Hier zullen we vast een bezoek brengen na de opening.

Sealife Scheveningen

Je kunt ook een bezoek brengen aan een verrassende onderwaterwereld in Sea Life Scheveningen. Tijdens een wandeling langs ruim 45 aquaria ontmoet je zeepaardjes, maar ook roggen en zeesterren. Je waant je in een tropisch regenwoud met gevaarlijke piranha’s en ervaar hoe het is om een duik te nemen in de tropische zeeën wanneer u door de tunnel loopt omringd door 180.000 liter water…inclusief zeeschildpad en prachtige koralen! Ontmoet ook de otters en de pinguïns. We zijn hier al een paar keer geweest en het blijft ieder bezoek een bijzondere ervaring.

Tot slot

Zo’n ochtend lekker uitwaaien aan zee hadden we natuurlijk graag willen afsluiten met een warme chocolademelk in een leuke strandtent. Vanwege de coronamaatregelen is helaas alles gesloten. Op de boulevard van Scheveningen zijn wel plekken waar je koffie, een broodje of snack kunt afhalen. Het was heerlijk om ons hoofd leeg te waaien op het strand, de zilte lucht op te snuiven en te genieten van het prachtige uitzicht van de zee. Via de boulevard en het betonnen pad op het strand langs de strandtenten lopen we weer terug naar de auto. Dit pad is echt ideaal voor het geval je nog met een kinderwagen loopt of een loopfietsje voor de kids. Ondanks het grijze en koude weer hebben we een heerlijke ochtend gehad én met een wandeling langs de zee ook nog een gezonde dosis lichaamsbeweging. Ook al waren het maar een paar uurtjes aan zee, het leek alsof de tijd even stil stond.

Ben je benieuwd naar andere plekken waar ik (met kinderen) ben geweest? Neem dan een kijkje bij Hotspots.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo