Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Reviews / Wandelen

Recreatiegebied Vlietland

de Rivièra van de Randstad

Op weg naar een vriendin in Voorburg besluit ik een stop te maken bij Recreatiegebied Vlietland. Er wordt wel gezegd dat dit gebied de Rivièra van de Randstad is. Ik besluit om dit zelf te ervaren. Vlietland ligt midden in de Randstad langs de rivier de Vliet, tegenover Voorschoten en tussen Leiden en Leidschendam. Met 300 hectare is Vlietland één van de grootste watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland. Het hart van dit natuurgebied wordt gevormd door drie meren. Daaromheen liggen bossen, ligweiden en een parkachtig landschap.

Rondje plas

Recreatiegebied Vlietland is vrij toegankelijk en goed bereikbaar. Er zijn diverse parkeermogelijkheden. Ik parkeer mijn auto vlakbij het badstrand aan de Noordoostoever. Fietsen is één van de manieren om Vlietland te verkennen. Rond Vlietland ligt er een goed fietspad die je langs diverse mooie plekjes leidt. Zo kun je de hele plas rondfietsen in circa acht kilometer. Deze afstand is een leuke training op mijn ElliptiGO SUB.

ElliptiGO SUB? In deze blog vertel ik je alles over deze toffe stand up bike!

Het ligt misschien aan mij, maar vanaf de parkeerplaats moest ik even zoeken naar het verharde fietspad. De wandelpaden zijn onverhard. Het fietspad is van goede kwaliteit. Je zou hier ook fantastisch kunnen skaten. Na een heerlijke tocht door de mooie natuur fiets kom ik uit bij de haven. Hier haal ik een koud drankje bij de take away van Restaurant Waterfront. Helaas is het terras met uitzicht op het water pas later geopend. Het lijkt me een heerlijke plek om op een loungebank te ploffen en te genieten van de mooie omgeving. Naast het restaurant ligt een mooi breed strand. Er wordt al volop gezwommen en er vertrekt net een clubje dames in een kano om lekker te varen op de plas. Je kunt hier verschillende boten huren, zo huur je al een kano vanaf 6,50 per uur.

Recreëer op jouw manier

Vlietland is een heerlijke plek om te recreëren. De natuur is prachtig groen en alles ziet er goed onderhouden uit. Behalve wandelen, fietsen of skaten kun je lekker luieren in de ligweide of op het strand. Voor de echte durfal is er een klimeiland en een aquapark. Je kunt genieten van een hapje en drankje op een terras met prachtig uitziet over het water. Ook is er een camping als je wilt overnachten. In Vlietland kun je ontzettend veel doen, maar ook genieten van de natuur en de rust. Neem vooral zelf een kijkje!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Recreatiegebied Vlietland

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo