Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Overig / Reviews / Sport

Blokarten

‘De adrenaline giert door mijn lijf, terwijl ik het touw nog wat strakker trek. De wind raast om me heen en ik voel me fantastisch.’ Samen met mijn man ging ik blokarten bij Outstanding Events in Velsen-Noord. We brachten onze jongens naar mijn schoonzus en rijden in een uurtje naar de pieren van IJmuiden. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf Utrecht en je kunt je auto gratis parkeren.

Slecht weer bestaat niet

Het was de afgelopen week prachtig weer en mijn man maakte zich zorgen of er wel voldoende wind zou staan om te kunnen blokarten. Wat hij nog niet wist, is dat je bij Outstanding Events bij bijna elk weertype kunt blokarten. Voor elke windrichting en -kracht beschikt Outstanding Events over een passend formaat zeil. Zijn zorgen verdwenen toen we het strand op liepen. We boften met een prachtige zonnige dag en een perfecte wind om te blokarten.

We lopen direct naar strandpaviljoen Timboektoe waar ik een tafel heb gereserveerd om te lunchen. We mogen zelf een plekje kiezen en nemen plaats op een heerlijke loungebank in de zon. De sfeer is ongedwongen, vriendelijke bediening én een goede biologische menukaart. Leuk weetje, Timboektoe heeft de Gaia Green Award gewonnen. Dit is dé prijs voor horecaondernemers die ondernemen met aandacht voor duurzaamheid. Na een heerlijke lunch gaat ons avontuur écht beginnen.

Zeilen op de wind

Pal naast de strandtent zit Outstanding Events waar we ons melden. Persoonlijke spullen kunnen we in een kluisje opbergen, waarna we naar de blokarts op het strand lopen. De ligging is uniek, omdat dit één van de breedste zandstranden van Nederland is. De plek om te blokarten is dan ook lekker ruim. We zijn aan de vroege kant, maar worden direct vriendelijk ontvangen door een instructeur. ‘Hebben jullie al zin om te beginnen?’ De kriebels in mijn buik nemen toe, omdat ik het best een beetje spannend vind.

Binnen vijf minuten kan iedereen leren blokarten

Ik word meteen gerustgesteld. Je hoeft geen ervaring te hebben. Iedereen kan blokarten en er kan in principe niets gebeuren als je ‘alles maar binnenboord houdt’. We krijgen een helm op en een riem om, die iets weg heeft van een vliegstoelriem. De belangrijkste les is om je voeten en armen binnenboord te houden. Het ergste wat kan gebeuren is dat je omvalt, waarbij je landt op je zeil. We leren over het aantrekken en laten vieren van het touw. Blokarten is als zeilen op de wind.

If the wind blows, ride it

‘Met vijf minuten heb je het gevoel te pakken.’ Daar gaan we, het parcours op. Mijn hart zit in mijn keel, omdat ik bang ben dat ik zo hard ga dat ik niet meer kan stoppen. Maar ik merk al meteen dat ik door middel van het aantrekken en laten vieren van het touw de snelheid zelf kan bepalen. Dit stelt me gerust. Je hoeft niet hard, harder, hardst over het strand te sjezen. Bij de eerste bocht houd ik mijn zeil te strak waardoor ik op twee wielen rijd. In een reflex laat ik het touw vieren en kom ik weer goed terecht. Bij de tweede bocht val ik om. Het enige waar ik aan denk is, alles binnenboord houden. Het was schrikken, maar er is niets aan de hand. Ik ben veilig door de riem en de kooiconstructie van de blokart.

Ondertussen komt mijn man met gierende banden langs gescheurd. Met een glimlach van oor tot oor. Ook ik krijg meer vertrouwen, kom de bochten goed door en durf steeds meer snelheid te maken. Blokarten is een fantastische ervaring! Het is zo goed voor je om af en toe nieuwe dingen uit te proberen, de wereld op zijn kop te zetten en nieuwe herinneringen te maken. Ja, dat is misschien buiten je comfortzone en best een beetje spannend, maar je krijgt er nieuwe energie voor terug. Blokarten heeft een hoge funfactor, is een ultieme beleving en een onvergetelijke herinnering!

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo