Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Reizen

Familieweekend Bergen

zee

Hoe vier je een huwelijk van robijn? Niets is fijner dan er samen even tussenuit te gaan. En dus gingen we ter gelegenheid van het veertig jarig huwelijk van mijn ouders een weekend naar het gezellige Bergen. Niet voor niets kozen mijn ouders voor deze prachtige locatie, aangezien we hier als gezin veel mooie herinneringen hebben. Als klein meisje heb ik hier heel wat fijne weekenden doorgebracht. Nog steeds ben ik stapelgek op Bergen.

Bergen is een gemeente in Noord-Holland, gelegen tussen het strand van de Noordzee en de kaasstad Alkmaar. Bergen is vooral bekend als kunstenaarsdorp. Voor liefhebbers van cultuur, natuur, goed eten en drinken, leuk winkelen en sport is het goed vertoeven in Bergen. De veelzijdigheid aan (kindvriendelijke) voorzieningen maken Bergen ‘a great place to stay’. Zand tussen je tenen, fietsen door de duinen en de geur van het bos, dat is vakantie in Bergen (aan Zee).

Duinvermaak

We verzamelen in de speeltuin van restaurant Duinvermaak. Deze speeltuin, naast het restaurant, is écht een begrip in de omgeving. De speeltuin is met de tijd meegegaan en nu staat er een fantastisch modern houten klim- en klauterrek. Zo leuk om te zien dat mijn kinderen hier nu spelen. We genieten van een heerlijke lunch van pannenkoeken en poffertjes op het terras aan de rand van de speeltuin, terwijl de kinderen lekker spelen.

blooming hotel

We logeren in blooming hotel, midden in de bossen en duinen vlakbij zee, met top service en lekker eten. Het hotel is prachtig gelegen, beschikt over luxe en moderne kamers en veel gezellige zitjes en terrassen. Op de begane grond vind je het zwembad, het bubbelbad en de sauna. Het zwembadgedeelte is uniek met lampen aan het plafond die steeds van kleur veranderen. Het water is verwarmt tot een prettige temperatuur. Onze jongens zijn stapelgek op zwemmen dus we hebben uiteraard meteen een duik genomen. Tijdens de borrel konden de kinderen lekker spelen in het hotel. Voor de kinderen is er een speelkamer, maar dat stelt niet zoveel voor. Eigenlijk is dat het enige verbeterpunt van het hotel, want de buitenspeeltuin in het bos is écht fantastisch. Vanuit blooming hotel loop je zo het Bergse bos in en kun je heerlijk wandelen. Er zijn allerlei avontuurlijke paadjes rondom het hotel. We sliepen in een ruime familiekamer met twee stapelbedden voor de kinderen op de bovenste verdieping.

Vanwege corona is er een all inclusive concept waarin alles inbegrepen zit: overnachtingen, elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet, elke dag lunch (om mee te nemen) inclusief diner in restaurant Zandhoeve, aan het einde van de middag diverse luxe bites en hapjes in de blooming brasserie, onbeperkt koffie, thee, frisdrank, bier, wijn en drank uit het blooming assortiment, fietshuur en een Dopper waterfles voor elke gast. Voor de kinderen werden er speciale kinder cocktails van limonade gemaakt. We lieten ons flink in de watten leggen. Het arrangement was tot in de puntjes verzorgd.

Bon Bon Bike

In Bergen hoef je geen moment stil te zitten. Fietsen vind ik een fijne manier om de omgeving te verkennen. En laat de omgeving van Bergen nou talloze prachtige fietsroutes bevatten. Je kunt hier fietsen door de polder, langs de weilanden, door het bos of door de duinen, maar er zijn ook toffe MTB trails. Bon Bon Bike heeft het grootste aanbod e-bikes en sportieve stadsfietsen van de regio en verhuurt ook elektrische bakfietsen en ouder en kind tandems. Die laatste huren we voor één dag, omdat deze manier van fietsen met kinderen echt een feestje is. Ook voor de kinderen is dit een fijne manier van fietsen. Ze zijn nog net te klein en onervaren om langere stukken te fietsen en in een achterzitje zien ze zo weinig van de omgeving. Met een grote glimlach op ons gezicht en de wind in onze haren fietsen we binnen een half uur van het centrum van Bergen naar zee.

Strand

Simpelweg kijken naar de zee kan al rustgevend zijn. Ik vind het heerlijk om op het strand te zijn. De jongens zijn druk in de weer met een emmer en een schep, we zoeken schelpen, kwallen en dansen in de golven. Voor het eerst gaan we vliegeren en het blijkt nog een behoorlijke kunst te zijn om die vlieger zo lang mogelijk in de lucht te houden. In de strandtent Hemmingway genieten we van ons samenzijn met onze voeten in het zand.

Speelbos Zandspoor

We fietsen naar het Buitencentrum Schoorlse Duinen waar de jongens naar hartenlust kunnen rennen, ravotten en verstoppetje spelen. Speelbos Zandspoor met een waterspeelplaats. Dit is het startpunt van een uitje vol zand- en waterpret. Er zijn maar liefst 65 kilometer aan wandelroutes, waaronder ook leuke familieroutes en een kabouterpad. Ook vind je hier een blotevoetenpad van zo’n 150 meter. Vanwege de vele regen in de afgelopen dagen was het blotevoetenpad overstroomt, maar dit maakte het juist extra uitdagend. Ook kun je hier de hoogste duin van Nederland beklimmen. Alleen hier hadden we ons al de hele dag kunnen vermaken.

Natuur

Deze omgeving is een fantastische vakantieomgeving. De tijd vliegt voorbij, maar toch heb je het gevoel alsof je een hele tijd bent weggeweest. De omgeving en prachtige natuur bieden ontspanning. Elke keer blijven we weer nieuwe mooie plekjes ontdekken. Ik hoop dan ook zeker dat we de traditie voortzetten en dat ook mijn kinderen hier elke zomer genieten van de natuur en veel plezier maken.

Wil je ook handig en snel inpakken en veilig op reis? Lees de blog ‘Inpakken en wegwezen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo