Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport

Outdoor Small Group Training

Sporten is al een tijdje anders dan anders, maar gelukkig biedt mijn sportschool mogelijkheden om buiten te trainen met een Outdoor Small Group Training. Via de app van de sportschool is een uitgebreid aanbod van online groepslessen beschikbaar en kan ik een groot aantal workouts thuis doen. Daarnaast worden er krachttrainingsschema’s geboden, online coachingsessies waarin je al je fitness-vragen kunt stellen en handige tips en trucs krijgt om het maximale uit je (thuis) sportsessie te halen. Ik heb best mijn draai gevonden om lekker in beweging te blijven, maar toch halen al die goede alternatieven het niet bij het échte werk. Daarom hoop ik dat de sportscholen snel weer open zullen gaan.

Buiten sporten

Naast een groot variërend online lesprogramma kun je ook gebruik maken van outdoor trainingen. Zo kun je met twee deelnemers trainen onder begeleiding van één fitnessinstructeur of je doet een small group training. Dan sport je in groepjes van vier personen onder begeleiding van een instructeur in de buitenlucht. Deze mogelijkheid vind ik al heel fijn. Ik merk direct dat ik een stuk intensiever train met de support en begeleiding. Een bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat de instructeur mij uitleg geeft over de oefeningen en waar nodig corrigeert.

Sporten in de buitenlucht is super fijn, zeker nu de temperatuur iets omhoog gaat en het langer licht blijft. Uit diverse onderzoeken blijkt dat buiten sporten goed is voor je gezondheid. Door de frisse buitenlucht gaat er meer zuurstof naar je hersenen, waardoor je scherper kunt nadenken, je een betere concentratie hebt en je je actiever en fitter voelt. Een groot voordeel van overdag buiten zijn, is de aanwezigheid van de zon. Over binnen of buiten sporten kun je eindeloos discussiëren. Zo kan de één niet tegen de kou en heeft de ander weer last van het felle zonlicht. Een astmapatiënt of iemand met hooikoorts is in sommige gevallen eerder gebaat om binnen te sporten dan buiten door bijvoorbeeld verontreiniging en/of pollen in de lucht. Of je nu binnen of buiten sport, sporten is gezond!

Wij willen weer

Toch ben ik blij als de sportscholen weer open gaan. Met alle weersomstandigheden kun je binnen terecht. Bovendien biedt een sportschool alles onder één dak en kan ik mijn favoriete serie kijken tijdens een lange crosstrainer sessie. Ik train intensiever en mis de sfeer en gezelligheid van de club. De sportschool is een plek waar niet alleen ik, maar miljoenen Nederlanders, fit proberen te blijven. Wandelen, hardlopen en fietsen zijn leuk, maar ze geven me toch niet hetzelfde gevoel als een goede workout in de sportschool. In mijn woonkamer krijg ik niet de begeleiding en support zoals in de sportschool en geef ik sneller op. Ook mis ik de sociale contacten met mensen die ik meerdere keren in de week tegenkwam en nu nooit meer zie.

We moeten roeien met de riemen die we hebben. Ik waardeer de inspanningen en moeite die de sportschool doet om te doen wat kan binnen de coronamaatregelen en maak hier ook graag gebruik van. Toch verwacht ik fitter en gelukkiger te zijn als de sportscholen weer open gaan. En ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt. Uit onderzoek van NL actief blijkt dat maar liefst negen op de tien respondenten vinden dat sportscholen belangrijk zijn voor de volksgezondheid en dat ze een positieve rol spelen bij de mentale en fysieke gezondheid van mensen. Daarom vind ik het hoogtijd om de sportscholen weer open te gooien en Nederland weer in beweging te krijgen. Ik wacht de nieuwe persconferentie weer af, maar heb ondertussen wel mijn volgende 2 op 1 training en bodypump small groep training geboekt. #wewillenweer

Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts. Neem een kijkje bij Sporten voor o.a. meer fitness.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo