Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Mijn museumbezoeken in 2023

winterkermis openluchtmuseum arnhem

Ieder jaar ontdekken we de mooiste musea van Nederland. Met een Museumkaart kun je een heel jaar lang onbeperkt naar binnen bij ruim 500 musea. Met zo’n groot aanbod is er altijd wel een museum in de buurt te vinden. In deze blog blik ik terug op onze museumbezoeken in het afgelopen jaar. Lees je mee?

Archeon

Ieder jaar brengen we een bezoekje aan het Archeon. Alles in dit museum is gebaseerd op archeologische vondsten. Alle gebouwen zijn reconstructies uit de geschiedenis. Je waant je hier dus écht in het verleden. Je maakt niet alleen kennis met de gebruiken en leefomstandigheden van die prehistorie, middeleeuwen en romeinse tijd, maar je kunt hier ook veel doen.

Lees meer over ons bezoek aan het Archeon

Museumpark Rotterdam

Met een bezoek aan het Museumpark Rotterdam kun je in één dag maar liefst zes musea bezoeken. Het Museumpark maakt deel uit van de zogenaamde ‘Kunst-As’ en omvat zes op loopafstand van elkaar gelegen musea: Het Nieuwe Instituut, Depot Boijmans Van Beuningen, Het Chabot Museum,
De Kunsthal en Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Lees meer over mijn bezoek aan Museumpark Rotterdam

Kasteel de Haar

Vlakbij Utrecht vind je het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland: Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het kasteel lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen met spitse torens, ophaalbruggen en een kasteelgracht. Dit kasteel werd slechts enkele weken per jaar bewoond. Het diende als vakantieverblijf voor een rijke familie in de twintigste eeuw. Vandaag de dag is Kasteel de Haar een prachtig museum om te bezoeken. Struin door de tuinen of bewonder de imposante balzalen, ridderzalen en eetzalen, rijkelijk versierde slaapkamers met kroonluchters en hemelbedden.

Lees meer over ons bezoek aan Kasteel de Haar

Museon Omniversum

Als mijn jongens mogen kiezen wat we gaan doen op een bewolkte zondag, dan kiezen ze voor de bioscoop. Dan gaan we naar een hele bijzondere bioscoop, beloofde ik hen. In het Museon Omniversum in Den Haag is van alles te doen. Met een entreeticket heb je niet alleen toegang tot de tentoonstellingen, themazalen, labs en activiteiten, maar kun je ook een bijzondere film kijken op een scherm zo groot als drie tennisvelden bij elkaar.

Lees meer over ons bezoek aan het Museon Omniversum

Mediamuseum Beeld en Geluid

De meeste mensen kennen het Mediamuseum Beeld en Geluid van het kleurrijke gebouw op het Hilversumse Media Park. True, als je dit gebouw hebt gezien, dan vergeet je het niet meer. Deze locatie is ook regelmatig decor voor allerlei televisieprogramma’s, zoals de Top 2000 en Giro555 acties. Na 2,5 jaar verbouwen opende afgelopen jaar (op mijn verjaardag) het compleet vernieuwde museum haar deuren. Nu is het misschien wel het meest interactieve Mediamuseum ter wereld.

Lees meer over ons bezoek aan het Beeld en Geluid museum

Nederlands Openluchtmuseum

Maak een ritje in een rupsbaan, zwier rondjes op de overdekte rolschaatsbaan of draai rondjes in een nostalgische draaimolen. In de winterperiode is het Nederlands Openluchtmuseum omgetoverd in de winter van toen met volop winterse activiteiten. Compleet met nostalgische winterkermis, sfeervolle rolschaatsbaan, wintermarkt en volop lichtjes. Dat betekent een gezellige winterse dag voor jong en oud.

Lees meer over ons bezoek aan de Winterkermis in het Openluchtmuseum

Lees hier meer over al mijn museumbezoeken

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo