Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Musea / Reviews

Museon Omniversum

museon omniversum kinderen den haag

Als mijn jongens mogen kiezen wat we gaan doen op een bewolkte zondag, dan kiezen ze voor de bioscoop. Dan gaan we naar een hele bijzondere bioscoop, beloofde ik hen. In het Museon Omniversum in Den Haag is van alles te doen. Met een entreeticket heb je niet alleen toegang tot de tentoonstellingen, themazalen, labs en activiteiten, maar kun je ook een bijzondere film kijken op een scherm zo groot als drie tennisvelden bij elkaar.

Online reserveer ik onze entreetickets. Met de Museumkaart heb je kosteloos toegang tot het museum en een grootbeeldfilm. Onze auto parkeren we direct bij het museum. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken, maar anders kun je in de buurt parkeren.

Slimme oplossingen voor de toekomst

Bij Museon Omniversum draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst. Bezoekers worden geïnspireerd om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. Het is een interactief museum voor het hele gezin. Er is ontzettend veel te zien, te beluisteren, te lezen en vooral door dingen zelf te doen. Je hoeft niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken.

Bij de ingang van het Museon Omniversum start de tentoonstelling One Planet NOW!. Hier maken mijn jongens en ik kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. De tentoonstelling bestaat uit verschillende zones zoals Het Beweegplein, de Bouwplaats en het Future Food Lab. Denk aan verantwoord shoppen. Via je QR-code op je kleding kun je achterhalen van welke materialen je kleding is gemaakt. Mijn jongste zoon gaat planetproof koken en samen bouwen ze bio-based gebouwen en windmolens.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

Op een gigantisch koepelscherm kijken mijn jongens en ik naar het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie. Dit is een vrolijke en leerzame film voor kinderen van vier tot tien jaar. Op een toegankelijke manier leren we over het leven in de zeeën en oceanen, over sterrenbeelden en over het belang van het leven onderwater te beschermen. Als kind ben ik met mijn ouders naar het destijds Omniversum geweest en heb ik prachtige natuurfilms gezien. Ook nu is de grootbeeldfilm een onvergetelijke belevenis voor mijn kinderen.

Lees hier alles over onze musea bezoeken

Meer musea

Museumpark Rotterdam
Rijksmuseum van Oudheden
Zuiderzeemuseum

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo