Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Musea / Reviews

Mediamuseum Beeld en Geluid

mediamuseum hilversum

De meeste mensen kennen het Mediamuseum Beeld en Geluid van het kleurrijke gebouw op het Hilversumse Media Park. True, als je dit gebouw hebt gezien, dan vergeet je het niet meer. Deze locatie is ook regelmatig decor voor allerlei televisieprogramma’s, zoals de Top 2000 en Giro555 acties. Na 2,5 jaar verbouwen opende afgelopen jaar (op mijn verjaardag) het compleet vernieuwde museum haar deuren. Nu is het misschien wel het meest interactieve Mediamuseum ter wereld.

Een interactief Mediamuseum

Bij de ingang worden we vriendelijk ontvangen. Het Top 2000 café wordt opgebouwd, maar hier hebben we geen last van tijdens ons museumbezoek. We hangen onze jassen op in de garderobe en stormen de trap op naar de lounge. ‘Wil je een mobiel?’ Mijn jongens kijken mij eerst vragend en daarna hoopvol aan. Voor het museumbezoek maak je gebruik van een app op je smartphone. Als je niet beschikt over een mobiel dan kun je een toestel lenen. Je maakt een mediaprofiel aan. Vervolgens word je gezicht door het hele museum herkend. Met een ‘eigen’ mobiele telefoon begint het museumbezoek natuurlijk al als een feestje.

Het museum is verdeeld in verschillende zones. We beginnen bij de zone ‘Verkopen’ en als ‘echte’ influencers proberen mijn jongens een laptop en zweetbandjes aan de man te brengen. Het is hun eerste ervaring met social media, denk aan het maken van een video, hashtags kiezen etc.

Gamen, gamen en gamen

Daarna gaan we door naar de zone ‘Spelen’. De jongens zijn meteen door het dolle en ik stiekem ook. Hoe leuk is een interactieve vloer waar je spellen op kunt doen? Zo leuk dat we hier de rest van de dag wel kunnen doorbrengen. We spelen de vloer is lava en verzamelen munten waarbij we natuurlijk niet in de lava mogen stappen. Game on met een wedstrijdje ping pong en bij het spelletje Snake moest ik natuurlijk aan mijn oude Nokia denken. Zo grappig, dat de jongens hier het meeste moeite mee hadden. Dit keer ging ik er met de winst vandoor. Mijn oudste zoon kroop achter het stuur om een potje te racen, terwijl mijn jongste zoon kennismaakte met VR. Daarna maakten we een film in de filmstudio. Door verschillende cameraposities te kiezen komt onze film er weer anders uit te zien.

Kinderen groeien op met media

In Mediamuseum Beeld & Geluid kun je allerlei leuke dingen doen. Presenteer het nieuws, doe alsof je een influencer bent of maak een eigen game. Het absolute hoogtepunt van ons museumbezoek was de zone Spelen en dan met name de unieke speelvloer met ‘The Floor is Lava’. In het restaurant komen we even op adem, want ja, reken maar dat je flink aan het bewegen bent op zo’n vloer.

Het restaurant heeft een uitgebreid assortiment aan lekkernijen en (gezonde) broodjes. Als iedereen weer een beetje bij is gekomen, willen de jongens het liefst nog een keer de vloer op en een Jeugdjournaal opnemen. Al onze filmpjes en video’s zijn opgeslagen op ons mediaprofiel. Aan het einde van het museum kun je al je content naar je e-mail sturen als souvenir. Ondanks de advies leeftijd voor het museum van 8+ bezocht ik het museum met mijn jongens van zeven en acht jaar oud. Ik denk dat het museum nog leuker is als kinderen ietsje ouder zijn dan mijn jongens nu, maar we hebben ons prima een ochtend vermaakt. Voor kinderen onder de acht jaar betaal je geen toegang en je museumkaart is geldig.

Kijk voor meer leuke tips voor o.a. uitjes, kinderboeken en speelgoed bij Kids

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo