Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Musea / Reviews

Museumpark Rotterdam

museumpark rotterdam

Met een bezoek aan het Museumpark Rotterdam kun je in één dag maar liefst zes musea bezoeken. Het Museumpark maakt deel uit van de zogenaamde ‘Kunst-As’ en omvat zes op loopafstand van elkaar gelegen musea: Het Nieuwe Instituut, Depot Boijmans Van Beuningen, Het Chabot Museum,
De Kunsthal en Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Ik bezocht drie musea die ik gratis bezocht met mijn Museumkaart. In deze blog vertel ik je hierover.

Kom je met de auto? Maak dan gebruik van de Museumparkgarage die te bereiken is via de Rochussenstraat, Mathenesserlaan en Wytemaweg. Volg de borden P Museumpark (adres voor GPS: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam). Vanuit de Museumparkgarage zijn de musea in enkele minuten lopen te bereiken.

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal laat cultuur in de meest brede betekenis van het woord zien. Maak een boeiende tocht langs oude meesters, vergeten culturen, fascinerende foto’s, vernieuwend design en hedendaagse kunst. De Kunsthal biedt altijd meerdere exposities tegelijk. Nu was er een tentoonstelling genaamd Mind Expanders met werken van Haus-Rucker-Co uit 1967 – 1972. Verbeelding, experiment en het loslaten van conventies spelen de hoofdrol in dit werk. Hoogtepunt in de tentoonstelling vormt de interactieve en legendarische installatie Giant Billiard, die voor het eerst in Nederland te zien is.

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is een doodleuk museum dat blijft verbazen. De vaste collectie vogels, zoogdieren, vissen, insecten, schelpen en planten toont de aardse biodiversiteit in al zijn verscheidenheid. Alle fossielen die in de Nederlandse bodem te vinden zijn, zie je in de tentoonstelling ‘Opgeraapt Opgevist Uitgehakt’. Blikvangers: het skelet van een potvis en het geraamte van olifant Ramon. Beroemd zijn de dode-dieren-met-een-verhaal, zoals de Dominomus en de McFlurry-egel. Interessant vond ik de tentoonstelling Nationaal Park Rotterdam. De stad is ook natuur en dat laat deze tentoonstelling zien. Bewustwording en actie zijn hard nodig om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties de natuur ook nog buiten musea kunnen beleven.

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Als bezoeker zie je het resultaat van 174 jaar verzamelen. Meer dan 152.000 verzamelde kunstwerken zijn opgeslagen, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien. Vergeet vooral niet een kijkje te nemen op het dakterras dat een panorama uitzicht biedt op de skyline van Rotterdam. Je dient online een tijdslot te reserveren voor je bezoek. Met je Museumkaart betaal je dan nog slechts één euro voor toegang tot het depot.

Meer musea

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo