Zoeken...
TOP
Bijzondere plekjes Er op Uit Kids Reviews

Light Nights in Ouwehands Dierenpark

night lights ouwehands dierenpark rhenen

Bezoek het lichtspektakel tot en met 27 januari 2024

Je hoeft niet langer te zoeken naar een leuk uitje voor de winterperiode. Als de maan door de bomen schijnt en dieren gaan slapen, sta je oog in oog met miljoenen jaren geleden. Light Nights in Ouwehands Dierenpark is een uniek lichtspektakel voor jong en oud. Samen met mijn mannen ging ik op reis door de tijd en keken wij onze ogen uit in een wereld vol metershoge dino’s.

Mijn jongens zijn gek op dieren en een uitje aan de dierentuin is dan ook altijd een goed idee. Hoe tof is het om in het donker in de dierentuin te mogen zijn? Mijn jongens stonden al te springen bij het idee. Om ook nog wat dieren te zien, koos ik voor combitickets. Met een combiticket heb je vanaf de namiddag toegang tot de dieren van Ouwehands Dierenpark en ’s avonds kun je genieten van het lichtspektakel.

Een magisch uitje voor jong en oud

Bij de ingang lopen we onder een tijdboog door en zien we direct een metershoge rokende vulkaan en bewegende Triceratops staan. Hoe meesterlijk is dit? Met de plattegrond op zak, gaan we gauw het park in voordat het donker wordt. Met onze combitickets kunnen we nog even genieten van de prachtige dieren in Ouwehands Dierenpark. In de verte horen we gegrom en even later zien we een tijger van dichtbij.

We duiken het aquarium in waar we clown visjes en piranha’s bewonderen. Natuurlijk nemen we een kijkje bij de panda’s. Alweer jaren geleden gingen de jongens met hun opa en oma naar deze panda’s en nog steeds slapen ze iedere avond met hun panda knuffel. Mijn oudste zoon is vooral onder de indruk van de ijsberen. In het gorilla verblijf is het eindeloos klimmen en klauteren. Vooral de glijbaan bij de uitgang is een groot succes.

Lees hier over nog meer leuke uitjes met kinderen

Ravotten en eten in RavotAapia

Het begint al te schemeren als we de indoor speeltuin RavotAapia induiken. De jongens weten niet waar ze moeten beginnen met klimmen en klauteren. ‘Mam, mogen we onze jas? Je kunt van binnen naar buiten klimmen!’ Vanaf het verhoogde terras hebben we een goed uitzicht over de speeltuin. Even later zien we de jongens het klimparcours van binnen naar buiten afmaken. We hebben bijna moeite om ze even later aan tafel te krijgen voor een hapje en een drankje. In het restaurant vind je een breed assortiment van verse producten, waaronder diverse luxe belegde broodjes, gezonde salades, vers fruit, smoothies en huisgemaakte soepen. 

Een onvergetelijk lichtspektakel

Als we naar buiten gaan, voel ik de hand van mijn jongste zoon in de mijne. Het is toch ook een beetje spannend om ’s avonds in de dierentuin te lopen. Maar al gauw rent hij vooruit. Overdag is Ouwehands Dierenpark al leuk, maar ’s avonds weet je niet wat je ziet. We spotten metershoge dino’s, een mammoet, kleurrijke magische planten, dino eieren en nog veel meer. Overal waar we kijken, is wat te zien.

Natuurlijk vinden mijn jongens het leuk om door de reusachtige mond van de dino te lopen. Eén van onze favorieten is de monstergrote spin waar je onderdoor kunt lopen. Het lichtspektakel is verrassend mooi. De wandeling is ruimtelijk opgezet en kinderen kunnen lekker vrij rondrennen, klimmen en klauteren onderweg.

Spectaculaire shows en voorstellingen

Een aantal nachtdieren zoals de nevelpanter en de kleine panda zijn ’s nachts actief en zijn mogelijk te zien. De meeste dieren slapen wanneer de avond valt. Het dierenwelzijn is natuurlijk het allerbelangrijkste. Om de dieren rust te geven, blijven de binnen verblijven gesloten. De wandelroute gaat dwars door de speeljungle waar kinderen de beest uit kunnen hangen. Ook buiten is er voldoende gelegenheid om te spelen.

Tijdens de verlichte wandelroute kom je verschillende entertainment tegen. Zo kun je een kijkje nemen bij een dansshow Inferno Rhythms: Dino’s Dance, een vuurshow Apocalypto: fire from the sky en de muzikale familievoorstelling Koning Winter. We hebben niet eens tijd gehad om alle shows bij te wonen. De vuurshow heeft veel indruk gemaakt op mijn jongens. Ze stonden dan ook met hun neus vooraan.

In de auto naar huis zegt mijn oudste zoon: ‘Mam, dit was echt het beste uitje ever!‘ Een mooi compliment, aangezien mijn zoon niet zo vaak strooit met complimentjes. Hij heeft gelijk, Light Nights is een onvergetelijk lichtspektakel en een bijzondere avond uit. Deze ervaring wil je meemaken!

Bekijk hier mijn video van ons bezoek aan Night Lights

Bestel hier je tickets voor Light Nights in Ouwehands Dierenpark

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit