Zoeken...
TOP
Fitness Sport

Groepslessen

Spinningzaal Sportcity Woerden

Hoe, wanneer, waar en met wie je sport is heel persoonlijk. Toen ik net begon met sporten in de sportschool, was ik best onzeker. Ik wist niet waar ik moest beginnen en hoe de apparaten werkten, dus koos ik een veilige weg en begon ik met cardiotraining op de crosstrainer en loopband.

Pas na een tijdje durfde ik begeleiding te vragen bij het opstellen van een trainingschema en hulp bij het gebruiken van de apparaten. Dat had ik natuurlijk veel eerder moeten doen! Ik was gewend om alleen naar de sportschool te gaan en alleen te trainen, maar dat was niet gezellig en werd ook een beetje saai. Het werd moeilijker om gemotiveerd te blijven en zo mijn tijd in de sportschool goed te benutten.

You are your only limit.

Ik was toe aan meer afwisseling dus probeerde ik verschillende groepslessen uit. Door het uit te proberen, kom je erachter wat bij je past. Zo was steps voor mij geen succes; ik moest veel te veel nadenken bij de stappen. Iedereen vloog alle kanten op over de step, terwijl ik nog stond te twijfelen of mijn rechter- of linkervoet voor moest. Van BodyCombat en Citykick word ik helemaal blij. Zelfs op vrijdagavond (voorheen ondenkbaar) ga ik dus lekker even op de bokszak meppen. Zo fijn om met gemotiveerde mensen samen te sporten. De muziek, de sfeer en begeleiding van een instructeur hebben een positief effect op mij. Het geeft me een extra push om net dat beetje extra uit mijn training te halen.

Groepsles citykick

Uit onderzoek blijkt, dat sporten in een groep stressverlagend kan werken en je kwaliteit van leven kan verbeteren. Klinkt als win-win toch? Het is ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik heb er in ieder geval super leuke contacten aan overgehouden. Mijn tip: kom uit die comfort zone, vraag hulp en/of begeleiding, boek een groepsles en maak plezier!

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit