Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Sport

Groepslessen in de sportschool

sportschool groepsles

We gaan stampen op die pedalen!‘ roept de spinning instructeur, terwijl er opzwepende muziek uit de speakers knalt. De laatste tijd heb ik de smaak weer te pakken en schrijf ik mij regelmatig in voor groepslessen in de sportschool. Of je nu van yoga houdt of liever een uurtje bokst: er is altijd een groepsles die bij je past. Probeer het gewoon een keer! Bijna iedere sportschool biedt ze aan: groepslessen. Ze zijn mateloos populair. Niet vreemd natuurlijk, want of je nou begint met fitnessen of al een doorgewinterde sportfanaat bent, groepslessen heeft iedereen iets te bieden.

Een hele reeks voordelen aan samen sporten

Het grootste voordeel van groepslessen is samen sporten met gelijkgestemde sporters. Het reserveren van je groepsles is al een stok achter de deur. Je kunt het niet maken om last minute af te zeggen toch? Is je motivatie alsnog ver te zoeken? In een groepsles hoef je niet te zoeken naar motivatie, het is overal om je heen. Samen sporten schept een band en de onderlinge aanmoediging zorgt ervoor dat je je gesteund en gemotiveerd voelt. Bovendien worden de lessen begeleid door ervaren instructeurs die je aanmoedigen om de juiste techniek te gebruiken en het meeste uit je workout te halen. Om net dat stapje extra te zetten, terwijl je dacht dat je dat niet in je zou hebben.

Groepslessen zijn ook een goede gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten. De sportschool is een ontmoetingsplek waar je elkaar aanmoedigt en ervaringen deelt. Mijn ervaring met groepslessen is dat zij doordrenkt zijn met plezier en positieve vibes. De opzwepende beats van de muziek, de energie van de instructeur en de gedeelde ervaring maakt sporten leuk.

Volop variatie in groepslessen

Niet alleen het aanbod in groepslessen is enorm, maar er zijn ook veel verschillende soorten groepslessen. Misschien geef je de voorkeur aan ontspanning en spierverlenging, dan kan een yogales iets voor jou zijn. Of wil je liever swingen en met de voetjes van de vloer tijdens een heerlijke Zumbales? Bij een bodypump les of bodycombat groepsles kun je werken aan je kracht en conditie door middel van een intensieve les. Voor iedere sporter is er wel een groepsles.

Ik sport bij een sportschool met een groot aanbod verschillende soorten groepslessen. Persoonlijk vind ik het fijn om groepslessen af te wisselen. De ene keer boksen op een bokszak, een andere keer een spinning lesje en weer een andere keer doe ik graag mee met bodycombat. En nee, bij die laatste les kan ik niet altijd meekomen met de verschillende combinaties, in tegenstelling tot dames die wel elke week dezelfde les volgen. Maar dat maakt niet uit, het gaat om het plezier!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo