Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Mijn leuk ABC | Richard Scarry

Een speels en leerrijk boek waar kinderen nooit genoeg van krijgen!

Mijn oudste kleuter, die in groep twee zit, had tot kort geleden geen enkele interesse in letters. Ik maakte me wel eens zorgen of hij niet de enige kleuter is die nog niet kan lezen of iets met letters heeft. Lekker laten spelen, dacht ik, maar toch begon ik te twijfelen. ‘Kinderen moeten er aan toe zijn om te lezen, dan zijn ze ‘leesrijp’, vertelde zijn kleuterjuf. Die interesse komt vanzelf. Het is wel belangrijk om je kleuter met lezen en letters in aanraking te brengen. En tot mijn verbazing is mijn zoon van de één op andere dag gek op letters. Mijn zoon herkent letters uit zijn naam in de omgeving. ‘Kijk mama, daar staat mijn letter.’ Ook schrijft hij enthousiast briefjes met voor hem bekende letters.

Leesplezier

Op een leuke manier samen met letters bezig zijn, doen we met het boek ‘Mijn leuk ABC‘ van Richard Scarry. Het is een leuk en kleurrijk woordenboek waarbij mijn kleuters spelend letters en woorden herkennen en de volgorde van het alfabet leren. In dit prachtige woordenboek staan meer dan 500 trefwoorden. De unieke, vrolijk gekleurde illustraties, spreken ieder kind aan en ondersteunen de korte verhaaltjes vol actie en humor. We beginnen niet meteen met lezen, maar bekijken eerst samen het boek. Wat staat er op de cover? Wat is het titel van het boek? Ik laat mijn zoon raden en voorspellen waar het boek over gaat en wat er gebeurt.

Mijn leuk ABC biedt een prettig moment van ontspanning, maar heeft ook een educatieve opzet. De leesvaardigheid en het taalgevoel van kinderen wordt op een eenvoudige en plezierige manier verbeterd. Het is een speels en leerrijk boek waar mijn kinderen geen genoeg van krijgen. De tekst en de illustraties zijn ook goed op elkaar afgestemd. Ik vind het een ideaal boek om al spelend nieuwe woorden te leren!

Wist je dat Richard Scarry één van de bekendste schrijvers van kinderboeken is? Met leuke tekeningen en eenvoudige teksten legt hij honderden woorden en begrippen uit.

Koop Mijn leuk ABC direct bij Bol.com

 Ben je benieuwd naar andere boeken en producten voor kinderen? Neem dan een kijkje bij Kids. en je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo