Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Stoute Schoenenpad Stoutenburg

stoutenburg

Op een frisse zondagochtend trokken we onze stoute schoenen aan en vertrokken we richting Stoutenburg. In de bostuin van Kasteel Stoutenburg vind je hier het Stoute Schoenenpad, een doe- leer- en wandelpad voor het hele gezin. Bij het Koetshuis vind je het informatiecentrum van Utrechts Landschap, maar de route kun je met gemak lopen zonder routekaart. Het is een korte, kindvriendelijke wandeling van zo’n kilometer lang. Mijn jongens van zes en vier jaar vonden het geweldig. Ik vertel je gauw meer.

Acrobaten en kabouters

Als je de parkeerplaats op rijdt (Stoutenburgerlaan 4, Stoutenburg), zie je al de grote houten laarzen staan. Het kan niet missen, hier start het Stoute Schoenenpad. Natuurlijk hebben we allemaal even als klein duimpje in de reuzen laarzen gestaan. Daarna gaan we naar de start van het Stoute Schoenenpad. Dit begint met een soort stormbaan van hout waar de kinderen op kunnen klimmen, klauteren en balanceren. Als een stel acrobaten vliegen de kinderen op de houten boomstammen en klimmen en klauteren verder. Onderweg speuren we naar kabouters, in totaal tellen we er vijftien.

Bostelefoon en dassenburcht

Als we verder lopen, komen we bij de bostelefoon en een dassenburcht. Het is een soort tunnelstelsel waar we een tijdje blijven pakken om te spelen. De jongens klimmen en klauteren er flink op los. Rennen door de tunnels is natuurlijk ook erg leuk. Aan de rand van de burcht zijn wat boomstronken waarop we even kunnen zitten. Later lopen we langs het buienhuis en komen we uit bij een waterpomp. Er staan bankjes om even pauze te kunnen nemen.

De grappige wegwijzers met rode laarsjes zijn opvallend en de jongens volgen deze enthousiast. Ook als er een kabouter is gespot, moeten we er allemaal uitgebreid even naar kijken. Op de route is er voldoende ruimte om lekker door het bos te rennen en er zijn meerdere zit- en picknickplaatsen. Er is zelfs een uitkijktoren, maar die hebben we (niet) gemist. De route eindigt bij Kasteel Stoutenburg met de parkeerplaats al in zicht.

Ben je benieuwd naar andere hotspots? Neem dan een kijkje bij Kids.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo