Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Natuur / Reviews / Wandelen

De kracht van buiten zijn

de kracht van buiten zijn

Haal rust en energie uit de natuur

Eigenlijk weet je het wel: je zou meer naar buiten moeten gaan. Het standaard blokje om heb je nu wel gezien. Maar hoe vind je nu iets leuks om buiten te doen? Of je nu een sportieveling bent of helemaal niet, in ‘De kracht van buiten zijn’ vind je talloze ideeën om meer naar buiten te gaan, van een klimbos tot buitenkunst, van wandelen tot suppen.

Hop naar buiten

Als ik echt tot rust wil komen, mijn hoofd leeg wil maken of mijn concentratie wil versterken, dan ga ik naar buiten. Buiten zijn heeft enorm veel gezondheidsvoordelen. Het versterkt je kortetermijngeheugen, zorgt voor vitamine D, het ontstresst en verlaagt je bloeddruk. Dit zijn slechts nog maar een paar voorbeelden, want buiten zijn geeft je energie, maar werkt ook ontspannend.

Buiten is ontzettend veel te beleven. Wandelen, fietsen, schilderen, fruit plukken. Voor iedereen is er een geschikte activiteit om buiten te doen. Dit boek geeft je leuke tips om meer tijd buiten door te brengen. Zelfs als je al veel tijd buiten doorbrengt, kun je je nog laten inspireren. De tips zijn niet alleen gericht op bewegen, maar ook op ontspanning, denk aan schilderen of mediteren. Deze tips worden afgewisseld met prachtige natuurfoto’s en leuke quotes. Heb jij wel eens een fluisterboot gehuurd of natuurfoto’s gemaakt? Of huur eens een mountainbike en ontdek een spannend bospaadje.

Frisse buitenlucht

‘De kracht van buiten zijn’ heeft mij uitgenodigd om wat meer om me heen te kijken als ik buiten ben en de prachtige natuur in me op te nemen. Ook vond ik geocoaching een leuke tip. Iets wat nog op mijn ’to do’ lijstje staat, maar er nog niet van is gekomen. Als de voorbeelden in dit boek je er niet van overtuigd hebben om meer naar buiten te gaan, bedenk dan dat honderden studies hebben uitgewezen dat mensen die veel buiten zijn gezonder leven. Buiten is een heerlijke plek die niets kost. Waarom zou je het niet benutten?

Koop ‘De kracht van buiten zijn’ direct op de website van Lantaarn publishers of bij je plaatselijke boekhandel.

Ben je benieuwd naar andere boeken die ik heb gelezen? Neem dan een kijkje bij Boeken. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

De kracht van buiten zijn | Fiona Huisman | DE LANTAARN | ISBN 978 94 6354 577 8

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo