Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Massage bij Five City Spa Utrecht

Voor pure ontspanning en om mezelf te verwennen heb ik een full body ontspanningsmassage geboekt bij Five City Spa in Utrecht. In het dagelijkse leven ben ik altijd aan het rennen, vliegen en hollen. Soms lukt het even niet om mijn gedachten te verzetten en dan vind ik een massage een fijne manier om me even te onttrekken aan mijn drukke leven. Eerder schreef ik al over een stoelmassage op werk, maar een massage in Five City Spa is van een heel ander kaliber en zoveel rustgevender. Lees gauw verder.

Locatie

City Five Spa is gevestigd in de wijk Wittevrouwen in Utrecht. De buurt Wittevrouwen wordt gezien als één van de leukste wijken van de stad. De smalle straatjes geven de wijk een dorpsgevoel met het voordeel zo in de binnenstad te zijn. Door de centrale ligging en de hippe tentjes is Wittevrouwen een geliefde wijk onder jonge gezinnen. Op loopafstand vind je het Griftpark. Een tweede vestiging van City Five Spa bevindt zich overigens in het hart van de Pijp in Amsterdam en op korte termijn is er in Utrecht nog een vestiging open voor beauty behandelingen.

Na een frisse wandeling door het centrum, de Voorstraat en de Biltstraat kom ik aan bij Five City Spa. Toen ik nog in Utrecht studeerde fietste ik hier regelmatig. Ik had ook de bus kunnen pakken vanaf Utrecht Centraal, maar het is droog én een wandeling is niet verkeerd voor mijn dagelijkse lichaamsbeweging.

De Spa

De passie van Five City Spa omvat alles wat te maken heeft met een gezonde leefstijl en het onderhouden daarvan. Je kunt hier terecht voor massages en gezichtsbehandelingen. Naast full body ontspanningsmassages worden er ook specifieke massages aangeboden voor de rug, nek en schouder, een voetmassage of zwangerschapsmassage.

Five City Spa doet er alles aan om de behandeling optimaal aan te sluiten op jouw wensen en zintuigen. Het ruikt er lekker, je hoort ontspannende muziek, je kunt heerlijke theetjes maken en de spa ziet er prachtig uit.De dag voorafgaand aan mijn bezoek ontving ik een tekstbericht van Five City Spa: ‘ It’s almost time to relax!’ met een persoonlijke QR code om de spa binnen te komen.

Voorafgaand aan de behandeling heb ik online mijn voorkeuren voor muziek en geurolie doorgegeven. Dit vind ik heel prettig, zo wordt de massage, sfeer en ambiance optimaal afgestemd op mijn wensen. Soms voelt het een beetje ongemakkelijk om dit met de masseur te bespreken en zo staan mijn wensen al in het systeem. De masseur vraagt even ter bevestiging of mijn keuzes nog kloppen. Op deze manier kan ik met een goed gevoel de massage in gaan. Ik kies voor lavendelolie, omdat uit onderzoek is gebleken, dat de geur van lavendel een ontspannende werking heeft. Qua muziek laat ik me verrassen. Daarnaast heb ik de focus van de massage gericht op mijn rug en schouders. Er wordt ook gevraagd naar aandoeningen en medicijngebruik, zodat de masseur hier rekening mee kan houden.

Met de persoonlijke QR code ben ik binnen gekomen. De ontvangstruimte is prachtig. Het logo Five in licht valt direct op, net als de groene wand. De ruimte ruikt lekker en straalt rust uit. De sfeer is ongedwongen en ontspannen. Op tafel staan verse bloemen en liggen tijdschriften. Verse thee en water kun je zelf pakken om vervolgens te wachten op je afspraak.

De massage

In de ontvangstruimte word ik opgehaald door Mark. Hij begeleidt me naar de massageruimte. Het is voor mij de eerste keer, dat ik mij door een mannelijke masseur laat masseren, maar Mark stelt me direct op mijn gemak.

De full body massage is de meest uitgebreide massage gericht op het hele lichaam. Tijdens de massage worden verschillende massagetechnieken gebruikt waaronder de onderarm techniek. De focus lag op de rug en schouders, zoals ik vantevoren had aangegeven. Daarnaast kwamen mijn armen, handen, benen, voeten, nek en hoofd aan bod. Tijdens de massage vroeg de masseur of de druk van de massage en de temperatuur in de ruimte goed was.

De massage vond ik heerlijk. Five City Spa heeft een unieke ambiance die heel toegankelijk en ontspannen is. Wat ook een groot pluspunt is aan Five City Spa zijn de ruime openingstijden. Zo kun je je dag starten met een fijne massage, maar ook direct uit je werk of later op de avond langsgaan. Mijn bezoek aan Five City Spa vond ik een fijne belevenis. Absoluut een aanrader om jezelf af en toe even extra te laten verwennen, in de watten te laten leggen en je lijf te laten masseren.

FIVE CITY SPA, Obrechtstraat 40, 3572 EG Utrecht, www.fivecityspa.nl

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo