Zoeken...
TOP
Boeken Reviews

In Holland staat een huis

Vandaag is de perfecte dag voor een huisportretje.

Wat zou jij doen met een extra dag per week? Meer vrije tijd zou ik besteden aan tekenen. Niet eerder tekende ik gebouwen en met het boek ‘In Holland staat een huis‘ laat ik me inspireren tot het tekenen van de leukste huisportretjes. Als architect tekent en schetst Carla Kamphuis al jarenlang strakke plattegronden en realistische gevels. Des te leuker vindt zij het om prachtige huizen en geveltjes te tekenen waarbij niet alles perfect in verhouding is. Die tekeningen noemt ze huisportretjes.

Wist je dat Carla Kamphuis ook teken workshops geeft? Neem een kijkje op Carlakamphuis.com

Skills om je eigen tekenstijl te ontdekken

In ‘In Holland staat een huis‘ is een helder boek volop inspiratie en informatie om zelf aan de slag te gaan met het tekenen van huisportretjes. Geloof me, je wilt direct aan de slag gaan. Eerst teken je mee, stap voor stap. Carla Kamphuis leert je skills aan, die je zelf kunt toepassen. Zo laat ik me uitdagen om mijn eigen tekenstijl te ontdekken.

Bij het tekenen van huisportretjes hoeft niet alles in verhouding te zijn, dus het gebouw mag best wat breder of hoger zijn dan in het echt. Niet alle lijnen zijn kaarsrecht, dat heeft juist zo z’n charme. Je tekent aanzichten en dat is een eenvoudige en toegankelijke manier van tekenen. Het boek staat volop voorbeelden met inspiratie uit heel Nederland.

Super ontspannen én verslavend leuk

Het tekenen van huisportretjes vind ik heel ontspannend. Ik moet er iets voor doen, ik ben lekker bezig, maar tegelijkertijd helemaal in het moment. Ik ben even niet bezig met mijn takenlijst of gedachten aan gisteren of morgen. Het geeft me rust. en ik verbaas mezelf, want met een beetje hulp kan ik eigenlijk best leuke huisportretjes tekenen. ‘In Holland staat een huis’ is een inspiratiebron en vind ik een feestje van begin tot eind, met als eindresultaat héle leuke huisportretjes. Het tekenen van huisportretjes is verslavend leuk. Na het lezen van dit boek ben ik ook anders naar mijn omgeving gaan kijken. Opeens zie ik overal prachtige gebouwen, de mooiste voordeuren en bijzondere details.

Bestel ‘In Holland staat een huis’ van Carla Kamphuis eenvoudig via Bol.com

In Holland staat een huis
Carla Kamphuis
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789043922098
oktober 2021
20 euro

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit