Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews / Sport / Wintersport

Indoor skiën in SnowWorld

Het is vrijdagavond en we sjezen van de steilste indoorpiste van Europa om vervolgens samen te genieten van een heerlijke kaasfondue. Mijn man en ik zijn samen uit, terwijl opa en oma op onze kinderen passen. In de feestmaand zijn we door hen enorm verwend met dit geweldige cadeau. Het beleven van mooie gebeurtenissen had ik als één van mijn goede voornemens. En dat brengen we direct in de praktijk met indoor skiën op echte sneeuw!

SnowWorld Zoetermeer

Indoor skiën lijkt op een echte wintersport en het is een leuke manier om weer ‘even dat gevoel in de benen te krijgen’. Even opwarmen, voordat ik straks de echte Oostenrijkse bergen af ga. Ik ben eerder in SnowWorld Zoetermeer geweest, maar dat was voor de bouw van de piste van 300 meter. Het indoor skiparadijs beschikt nu over 4 pistes, 10 skiliften, een indoor funpark en een kinderland. Onder andere een kleine helling voor beginners en een steile afdaling voor meer uitdaging. SnowWorld probeert de Tiroolse sfeer over te brengen door details van veel houtwerk en Tiroler muziek. Zo zit op 80 meter hoogte een skybar met typische apres-ski muziek.

Parkeer je auto gratis bij de ingang en vervolgens ontvang je bij de balie een kaart waarmee je toegang krijgt tot de pistes. Deze kaart bevat een kloksysteem waardoor alleen de tijd op de piste wordt gerekend. Zo kun je tussendoor even wat drinken of eten en gaat deze tijd niet van je piste uren af.

Je eigen materiaal hoef je niet mee te nemen. Naast de ski’s, skischoenen, helm, snowboards en boots kun je zelfs een skipak huren of handschoenen kopen. Aan alles is gedacht. We werden snel geholpen en het materiaal is van goede kwaliteit. Ik vond het verrassend dat het dragen van een helm niet verplicht is. Ook zijn er kleedruimten en kluisjes beschikbaar. Voor de kluisjes betaal je 50 eurocent.

Let’s ski

Het is vrijdagavond rond etenstijd. Onze verwachting was een drukke avond met veel mensen en lange rijen. Dat viel ontzettend mee, geen rij bij de ontvangstbalie en we werden vrijwel direct geholpen bij de materiaalverhuur. Er waren veel mensen, maar de ruimte is groot en er is voldoende zitruimte en kluisjes. We zijn direct naar de gevorderde afdaling gegaan. Het was niet druk op de helling voor gevorderden. De andere pistes waren drukker, zagen we. We konden non-stop door skiën en weer met de lift naar boven. We hebben niet in de rij hoeven staan voor de lift. Er zijn twee sleepliften op de steile helling naar boven. Mijn man gaf aan dat de sleeplift niet optimaal is voor snowboarders. Als skiër heb ik dit niet zo ervaren. De conditie van de piste kon beter, maar ook in Oostenrijk zijn de pistes aan het eind van de dag hobbelig. Je kon wel lekker door de heuvels skiën. De steile afdaling is een aanwinst voor SnowWorld. Het inleveren van ons materiaal was een chaos. Er lagen stapels ski’s en bergen schoenen. We hebben onze spullen er maar bovenop gegooid.

Ski & fondue special

Ons arrangement bestaat uit één uur skiën en kaasfonduen. Na het skiën schuiven we aan tafel bij het fonduerestaurant. We konden ook kiezen uit vlees- of visfondue. Het restaurant is ingericht in Oostenrijkse stijl met zicht op de piste. Naast families en gezinnen zaten er ook veel stelletjes te eten. De fondue werd geserveerd met diverse soorten brood, broccoli, cherrytomaatjes en bloemkool. Daarnaast ook met frietjes, gemengde rauwkostsalade en diverse sauzen. Bij alle fondues kun je onbeperkt bijbestellen. De kaasfondue was verrassend lekker. Het personeel was vriendelijk en er werd actief gevraagd of alles naar wens was. De ski & fondue special kost 37,50 euro per volwassene. Hier komen de kosten voor de materiaalhuur en je drankjes bovenop.

Een uurtje skiën is ons prima bevallen en was voldoende. Heerlijk om even dat gevoel in de benen te krijgen. Ik merkte goed, dat mijn benen getraind zijn door de Snowfit trainingen in de sportschool. We hebben veel lol gehad samen en ik heb nog meer zin gekregen in mijn wintersportvakantie!

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo