Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Eenvoudig en lekker Libanees koken

Stapelgek ben ik op falafel, maar ik heb die heerlijke kruidige balletjes nog nooit zelf gemaakt. Daarom besloot ik de Libanese keuken te ontdekken met het kookboek ‘Eenvoudig en lekker Libanees koken‘. In dit heerlijke kookboek deelt Fadia Zeidan de familierecepten die zij van haar moeder heeft geleerd. Het zijn rijke, gevarieerde en toch eenvoudig klaar te maken gerechten. Stap voor stap leer je hoe je die smakelijke Libanese klassiekers maakt.

De basis

De Libanese keuken kent steeds meer succes. Ook mijn interesse is gewekt. ‘Eenvoudig en lekker Libanees koken‘ is een leuke kennismaking met de Libanese keuken. Niet alleen krijg ik trek van de voorkant van dit prachtige kookboek, maar ook als ik door het boek blader, zie ik allerlei smakelijke gerechten voorbij komen. Voordat ik de recepten induik, lees ik eerst meer over de Libanese eetgewoonten, de keukengerei en veelgebruikte ingrediënten. Deze achtergrondinformatie vind ik een leuke toevoeging. Vooral naar de ingrediënten ben ik benieuwd. Gelukkig kun je het overgrote gedeelte gewoon bij je supermarkt halen. Enkele ingrediënten haal je bij speciaalzaken.

Inhoud

Eenvoudig en lekker Libanees koken is overzichtelijk verdeeld in zes hoofdstukken: de basis, al mezza, Libanese salades, vegetarische recepten, vlees- en visgerechten en desserts en zoetigheden. De recepten zijn duidelijk en de informatie is compleet. Per gerecht is aangegeven wat de voorbereidings- en bereidingstijd is, de ingrediënten en stap voor stap lees je hoe je het gerecht kunt maken. Sommige recepten bevatten nog een extra tip. De Libanese keuken gebruikt veel kruiden, specerijen en groenten. Ik eet zelf zoveel mogelijk vegetarisch en gebruik graag kruiden in de keuken. Het kookboek bevat ook recepten met vlees en vis, maar bijna alle recepten zijn aan te passen naar een vegetarische versie.

Van baba ganoush tot falafel

Hummus, falafel, taboulé, gevulde snijbiet en pittige vis… met de handige tips en duidelijke foto’s tover je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Eenvoudig en lekker Libanees koken voldoet aan mijn verwachtingen al heeft de hoeveelheid aan gevarieerde gerechten mij positief verrast. Het boek nodigt uit om te koken. Ik ben zelfs geneigd om alles uit te proberen. Dit heerlijke kookboek heeft een plekje in mijn keuken veroverd.

Bestel ‘Eenvoudig en lekker Libanees koken‘ eenvoudig bij Bol.com

Eenvoudig en lekker Libanees koken
Fadia Zeidan
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044762372 
mei 2022
€ 22,95

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo