Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Verhoog je mentale weerbaarheid

Er is geen ontkennen aan: we leven in hectische tijden. We proberen onze financiën op orde te houden, zorgen voor onze kinderen, werken to-dolijstjes af en zijn voortdurend op zoek naar het evenwicht tussen werk en thuis. In ‘Verhoog je mentale weerbaarheid‘ deelt psychologe Emma Hepburn een heleboel praktische tools en adviezen om je mentale veerkracht te vergroten.

Je mindset is cruciaal

Natuurlijk heb je niet alles zelf in de hand. In die zin is het leven niet maakbaar. Je kunt ongelooflijk veel pech hebben en door het leven op de proef worden gesteld. Overkomt het je of maak je een bewuste keuze? Het gaat erom hoe je met onverwachte en onverhoopte situaties omgaat. Hoe herpak je jezelf in het heetst van de strijd als het even tegenzit? Op die momenten is het extra belangrijk om mentaal weerbaar te zijn. Het boek ‘Verhoog je mentale weerbaarheid‘ geeft je praktische tips die je direct kunt toepassen en uitproberen om positiever en zelfverzekerder in het leven te staan.

Lees ook: De positieve kracht van Feng Shui

Iedereen is anders

Het boek gaat ervan uit dat niemand hetzelfde is en dat er dan ook niet één manier is om je mentale veerkracht te verhogen. Je vindt in dit boek dus diverse ‘gereedschappen’ om mee aan de slag te gaan en uit te proberen. Het is aan jou om te achterhalen welke tools voor jou het nuttigst zijn. Je hoeft dit boek dan ook niet in volgorde van de hoofdstukken te lezen. Je kunt er onderwerpen uitkiezen waar je interesse liggen of die je op dit moment nodig hebt.

Dit boek is makkelijk te lezen en alles behalve saai. Geen moeilijke woorden en zinnen, maar begrijpelijke teksten en leuke illustraties. De inhoud maakt mij extra bewust van het belang van mentale gezondheid. Het is misschien wel dé basis voor een gelukkig en gezond leven. Het boek geeft me inzicht in mijn manier van denken en met de praktische tips kan ik aan de slag met positievere denkpatronen. Maar het zijn ook tips op het gebied van een goede nachtrust, voeding en ontspanning. Eigenlijk alle aspecten van een gezonde leefstijl komen aan bod. Dit boek zou je kunnen helpen om je emoties beter te begrijpen, positiever in het leven te staan en vriendelijker te worden voor jezelf.

Bestel ‘Verhoog je mentale weerbaarheid‘ eenvoudig via Bol.com

Verhoog je mentale weerbaarheid
Dr. Emma Hepburn
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044761580
€ 19,95

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo