Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Lekker gezond!

Het makkelijke familiekookboek

Als drukke papa of mama is het niet altijd even makkelijk om een voedzame maaltijd op tafel of in de lunchtrommels te toveren. En laten we eerlijk zijn, de meeste kinderen zitten niet echt te wachten op een boerenkoolsmoothie. Het kookboek ‘Lekker gezond!’ staat bomvol recepten om met het hele gezin te genieten van gezonde en lekkere maaltijden. Ellemieke Vermolen deelt persoonlijke tips, geeft veel uitleg en tal van heerlijke gezonde voorbeelden op een ongedwongen en speelse manier.

Wat meteen opvalt is het fraaie ontwerp van dit kookboek. Het is groter dan een doorgaans kookboek en prachtig opgemaakt met persoonlijke foto’s en teksten. Ellemieke en haar prachtige zonen schitteren op de cover. Ook in het boek staan veel mooie foto’s die je uitnodigen om de keuken in te duiken.

Wat eten we vandaag?

Van snelle tussendoortjes tot kidsproof hoofdgerechten en van healthy smoothies met extra veggies tot lekkere baksels. In ‘Lekker gezond!’ vind je 80 makkelijke en kindvriendelijke recepten plus tips en tricks om je kind meer groente te laten eten. Binnen 30 minuten zit de hele familie aan tafel. Maar eerst geeft Ellemieke je een hoop kennis op weg naar een gezonde lifestyle, een goede maaltijd en meer groenten en fruit.

De recepten zijn verdeeld in hoofdstukken Ontbijt, Lunch, Snacks, Diner, Drankjes en Bakken. Mijn favoriete recepten uit dit boek zijn niet op één hand te tellen. De havermoutpizzaatjes zijn een heerlijke kickstart om je dag mee te beginnen. Wie kan er nu zeggen dat ze pizza als ontbijt krijgen? Als je ’s ochtends geen tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt, maak dan de avond ervoor al een heerlijke kokos-chiapudding met rood fruit klaar. Dit ontbijt heeft een verrassend zoete smaak. De sushi-sandwich ga ik zeker een keer maken als lunchgerecht en met de kids duik ik de keuken in voor het maken van rijstwafelpizza’s.

De 80/20-regel

Je kinderen gezond laten eten kan een behoorlijke uitdaging zijn. We worden nu eenmaal blootgesteld aan een hoop ongezonde troep en de verleiding is groot om hier aan toe te geven. Ellemieke probeert thuis de 80/20-regel aan te houden: 80 procent van wat de kids eten is gezond en voor de overige 20 procent mogen ze eten wat ze willen. Alles draait om balans. Met dit boek geeft Ellemieke tonnen inspiratie tot het maken van lekkere en gezonde recepten, wat ook bijdraagt aan meer plezier in de keuken.

Bestel het makkelijke familiekookboek Lekker gezond! eenvoudig via Bol.com

Lekker gezond!
Ellemieke Vermolen
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021586410
november 2021
€ 25,99

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo